Best Atau Tidak Jadi Shaklee Leader?

Hello semua, selamat melangkah ke bulan Februari. Hari ini saya mau kongsikan aktiviti saya awal bulan Februari ini. Dan mestilah yang berkaitan dengan tajuk kan? Janganlah saspen.

Tahun lalu, saya terima email dari Shaklee yang mengatakan saya dijemput untuk menghadiri 2018 Shaklee Business Leaders National Conference (BLNC). Majlis ini adalah khas untuk member Shaklee yang sudah bergelar pemimpin, dari Supervisor sampailah Master dengan syarat kenalah efektif sekurang-kurangnya 3 bulan dalam tahun pusingan 2017.

Kali ini BLNC diadakan di Sunway Pyramid Convention Centre pada 3 February 2018. Masanya pula bermula daripada jam8 pagi sampai jam5.30 petang. BLNC membincangkan plan business Shaklee untuk tahun 2019 dan seterusnya membongkar produk baru yang akan dilancarkan di pasaran Malaysia. Yang paling teruja adalah rangkaian penjagaan kulit YOUTH™ akan dilancarkan pada Mac 2018. Tanpa fikir panjang, saya terus RSVP kehadiran sekali dengan suami tercinta.

Lepas RSVP, check tiket pula. Pada mulanya fikir mau buat day trip saja, oleh kerana ini adalah pertama kali dapat jemputan ke BLNC, saya mengambil peluang untuk melawat sepupu yang terkasih di semenanjung. Rezeki yang saya terima semua ini tidaklah berhasil tanpa usaha dan sokongan dari keluarga. Jadi saya angkut anak dan suami sekali akan tetapi suami pula ada training lain masa waktu yang sama. Saya dan anak sajalah yang terbang ke semenanjung sehari sebelum BLNC.

Oleh kerana teruja dengan BLNC, saya packing barang untuk saya dan anak 2 hari sebelum terbang ke KL. Apabila kita suka buat sesuatu, pasti ada dorongan yang membuatkan kita berusaha untuk bersungguh-sungguh bukan? Harapan saya, tahun depan saya akan bawa anak anak Shaklee saya juga bersama sama ambil pengalaman yang membuatkan saya teruja ini.

Saya akan kongsikan pengalaman ketika saya berada di BLNC di post yang akan datang. Subuh nanti saya kena terbang ke Miri untuk kembali bertugas. Ya, baru saja sampai KK berapa jam tadi, beberapa jam lagi kena terbang lagi ke Miri untuk kembali bertugas karier yang saya sangat sayang juga. Selamat malam (atau selamat subuh?) Jangan lupa, kalau berminat jadi business partner saya whatsapp saja saya ya? 016-8128716 (Whatsapp buka 24 jam)

7 Tanda Awal Kehamilan

Pagi ini, saya tersedar semakin hari semakin kerap saya membuang air kecil. Kebiasaanya walaupun saya minum air yang banyak, tidak sekerap 2-3 hari ini ke tandas. Bayangkan setiap jam saya ke tandas membuang air kecil especially hari ini.

Then I just realized, sejak kebelakangan ini, saya kerap mencari makanan manis, ais krim dekat mess room (tempat makan di platform) ada macam masuk 3 kali saya ambil minggu ini, dan setiap pagi bangun memang rasa malas mau bangun. Tanda tanda seperti waktu awal saya mengandung dulu. Mungkin ya, mungkin tidak. Mungkin juga tanda tanda haid akan datang? Kita akan tahu selepas saya pulang nanti.

Tanda-hamil

Mari kita selongkar tanda-tanda hamil:

1) Haid Lewat
Ini adalah sebab yang normal sekiranya mempunyai kitaran hair yang teratur. Usah risau, pregnancy kit atau pregnancy test boleh didapati di farmasi berdekatan anda, kedai Watson dan Guardian pun ada., boleh terus check dekat rumah. Tidak perlu tunggu lama, kecuali macam kes saya, kena balik darat baru dapat disahkan. (Tidak lama lagi, don’t worry. Lagipun masih awal dan kitaran haid saya tidak teratur. Masih kena ambil langkah berjaga-jaga.)

2) Morning Sickness atau rasa mual
Biasanya kalau kita tengok drama yang tiba tiba muntah tu, terus kita pun tau heroin tu mengandung kan? Ya, memang itu adalah salah satu tanda juga. Ada juga ibu ibu yang sampai tahap berhenti kerja sebab morning sickness ni, jadi bukan sahaja suami perlu bagi sokongan moral, tapi majikan pun kenalah faham situasi ini. (Itupun kalau majikan sudi carikan pengganti sementara) Waktu saya mengandung dulu, tiada morning sickness cuma rasa mau makan manis manis itu ada.

tanda_hamil

3) Sakit Kepala atau Pening Pening
Hormon perempuan ni berubah apabila mengandung, jadi gangguan sakit kepala atau pening-pening boleh berlaku. Tekanan darah juga boleh rendah dan ada yang tinggi bergantung dengan fizikalnya.

4) Penat dan Malas
Bila isteri kamu rasa penat atau malas disebabkan mengandung, wahai suami janganlah cakap isteri mengada-ngada pula. Sudah kamu buat dia mengandung, jagalah dia seadanya, ingat senang mengandung? 9 bulan mengandung, suami juga yang dapat nama.

set-hamil-Shaklee

5) Mood Swing
Ada satu uncle saya cakap dulu, don’t messed with pregnant lady. Sensitive. Sekejap happy, sekejap nangis, sekejap habis kamu kena marah tiada sebab. Kepada sang suami, bersabarlah selama 9 bulan, kadang-kadang di awal kehamilan saja, tapi ada juga yang sampai anak lahir masih mood swing sampai meroyan. Berdoa banyak-banyak ya?

6) Kerap Buang Air
Bila wanita mengandung, saiz uterus berubah saiz dan compress pundi kening sampai memaksa untuk balik balik ke tandas buang air kecil. (Macam sekarang ini lah, setiap 1 jam p tandas, rasa gelisah pula)

tanda-tanda_hamil

7) Payudara yang Tegang dan Sensitif
Rasa macam payudara bengkak dan lebih sexy daripada yang biasa. Paling bagus pakai bra yang tidak berdawai agar payudara lebih selesa. Walaupun tanda tanda kehamilan ini bukan yang paling jelas, ia masih lagi satu petunjuk yang seseorang wanita itu hamil.

Ada banyak lagi tanda-tanda awal mengandung tapi 7 senarai di atas adalah yang banyak dialami oleh ibu ibu yang sudah berpengalaman.

Kalau sudah disahkan hamil, pastikan makanan terjaga kerana trimester awal ini sangat fragile, dan jika tidak berhati hati boleh menyebabkan keguguran. Dapatkan nutrisi yang secukupnya untuk tumbesaran si kecil dengan Set Hamil Shaklee, seperti mana yang saya pernah amalkan waktu anak pertama. (Mudah mudahan yang akan datang lagi)

Memperkenalkan Set Hamil Shaklee – Saya suka berkongsi sebab saya sendiri sudah mengamal dan rasa keberkesanannya.

set-hamil-murah

Vita-lea Iron Formula

♥ Dirumus khas dengan 28 vitamin-vitamin penting dan mineral perlu untuk kesihatan optimum dan tenaga
♥ Sumber Zat besi – kekurangan zat besi boleh menyebabkan anemia dalam wanita mengandung dan ibu menyusu masa trimester terakhir fetus menyerap zat besi dari ibu
♥ Mengurangkan risiko kelahiran bayi kurang matang
♥ Hemoglobin : mengangkut oksigen dalam darah (ibu dan bayi)
♥ Kuantiti darah meningkat semasa kehamilan

B Complex with Folic Acid

♥ Sumber Asid Folic: 400mcg harian sebelum konsepsi dan semasa awal kehamilan mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehinggan 70%.
♥ Menyokong sistem saraf sihat
♥ Penghasilan hormon dan sel-sel darah merah
♥ Penghasilan tenaga

Vita C Plus

♥ Sebagai sistem imum membantu lawan jangkitan dan penyakit (bagi wanita hamil, pantang dan menyusu bayi)
♥ Penghasilan kolagen – membina tulang rawan dan otot-otot dan tulang fetus
♥ Mengandungi bahan semulajadi seperti bioflavonoids , hesperidin dan rose hips untuk meningkatkan vitamin C

Ostematrix

♥ Kalsium untuk tulang kuat dan sihat(40% daripada susu ibi mengandungi kalsium)
♥ Membantu mengasimilasikan kalsium kedalam tulang dan menguatkan merangsang penyerapan kalsium
♥ Bantu dalam metabolisme tulang
♥ Mengaktifkan enzime yang menbantu dalam pembinaan kepadatan tulang

ESP
♥ Sumber protein yang mengandungi asid-asid amino lengkap termasuk 9 asid perlu
♥ Bebas laktosa secara semulajadi
♥ Bebas kolesterol secara semulajadi
♥ soya tidak diubah suai secara genetik(GMO)
♥ Membantu penghasilan susu ibu
♥ Trimester ke 2 & 3 bayi sedang berkembang dengan pantas
♥ blok-blok pembinaan asas ibu & bayi

Omega Guard
♥ EPA dan DHA memberi kesan positif terhadap perkembangan kognitif dan visual bayi bagi ibu hamil
♥ Mengurangkan risiko alahan kepada bayi yang dikandung
♥ Mengandungi 540mg EPA dan 360mg DHA.

HARGA SET HAMIL BASIC SHAKLEE
(effective April 2017 including GST)

Vita-Lea – RM99.38 (120biji untuk 4bulan)
B-Complex with Folic Acid – RM58.75 (120biji untuk 4bulan)
Vita C Plus – RM103.35 (180biji untuk 6bulan)
Ostematrix – RM64.93 (120biji untuk 1bulan)
================
Jumlah RM326.41
================

SET HAMIL PREMIUM (SET HAMIL BASIC + ESP + OMEGA GUARD)
(effective April 2017 including GST)

Vita-Lea – RM99.38 (120 biji untuk 4 bulan)
B-Complex with Folic Acid – RM58.75 (120 biji untuk 4 bulan)
Vita C Plus – RM103.35 (180 biji untuk 6 bulan)
Ostematrix – RM64.93 (120 biji untuk 1 bulan)
ESP – RM170.93 (2 sudu sehari 1.5 bulan)
OmegaGuard – RM144.43 (90 biji untuk 1.5 bulan)
================
Jumlah RM641.77
================

Ini adalah harga retail dan bakal ibu boleh mendapatkan harga yang lebih jimat apabila mendaftar sebagai ahli (worth RM69). Kelebihan jadi ahli, apabila vitamin habis, boleh beli dengan harga jimat sampai waktu beranak dan waktu menyusu nanti. Tiada paksaan untuk berniaga, kerana misi Shaklee adalah membantu kita untuk jana kesihatan. 48682427 - stamp or label with the text free membership, vector illustrationUntuk keterangan lanjut atau cara dapatkan FREE MEMBERSHIP, whatsapp saya:

–> http://www.wasap.my/60168128716
–> http://www.wasap.my/60168128716
–> http://www.wasap.my/60168128716

Atau beli online terus dengan kad Debit/Kredit:

–> http://bit.ly/2s87xlV
–> http://bit.ly/2s87xlV
–> http://bit.ly/2s87xlV

Girllyen Marcie (#Focus369)
Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: www.facebook.com/detoxbah
Instagram: www.instagram.com/detoxbah

* Walaupun produk-produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

3 Cara Mulakan Perniagaan Shaklee

Secara jujurnya, tidak susah untuk berjaya dalam business ni kecuali RAJIN, SABAR dan KUAT BERUSAHA. Kita hidup di bumi yang bulat, dan semua benda sentiasa berkait rapat, orang putih cakap ‘Connected’. Yang menyempurnakan kehidupan kita adalah Segi Tiga. Kenapa segi tiga? Sebab kebanyakkan faktor berjaya dipengaruhi dengan 3 aspek. Contohnya, orang yang ingin berkahwin, dia kena bercinta atau merisik dulu, lepas tu tunang atau kahwin terus, lepas tu ada anak. Untuk dapatkan lesen memandu, pertama kita kenalah belajar dulu, lepas tu ujian memandu, barulah dapat lesen memandu. Pemanduan yang selamat juga perlukan tiga segi ini, faktor Pemandu, Kenderaan dan Teknik Pemanduan yang betul barulah kita sampai ke satu destinasi yang di tuju dengan selamat. Bayangkan ada kenderaan, dan teknik pemanduan tapi pemandu dia mabuk, bahaya bukan? Ataupun pemandu memang terlatih, teknik memang high class la orang cakap, tapi kereta pun kurang tayar, jawapan dia tetap bahaya. Kalau salah pakai segi tiga apa akan jadi? Cinta tiga segi la nama dia. Hahaha! Just kidding.

So malam ini, saya mau kongsikan sedikit bagaimana mulakan business Shaklee. Ramai di luar sana yang suka buat business bukan? Ada yang minat, ada yang sebab terpaksa. Ya lah, sekarang kalau gaji RM1,200 saja, macam mana mau survive. Kalau dapat kawan yang berlagak lagi, mau juga ikut lagak dia, lagak papa kedanalah jawabnya. Zaman sekarang, tidak ramai remaja atau dewasa yang berumur awal 20an pandai mengatur langkah business. Mereka beranggapan, selepas habis study, kerja hakiki adalah tapak permulaan menjana pendapatan atau sebab desakan untuk bayar balik PTPTN. Masalahnya, student mana ada duit banyak kalau mau buka business besar. Ada pun cukup untuk beli canopy setelah ikat perut 6 bulan untuk berjualan di tepi jalan. Dengan Shaklee, sangat mudah, hanyalah bermodalkan RM69 sahaja, siapa saja yang berumur 18 tahun ke atas layak memulakan business Shaklee.

3 Cara Mulakan Perniagaan Shaklee

  1. GUNA – Kenali Shaklee tidak sah dengan terus mulakan business tanpa mencuba produknya dahulu. Tidak salah membuat sedikit research sebelum memulakan perniagaan bersama Shaklee, namun begitu berkenalanlah dengan Shaklee melalui penggunaan produk Shaklee. Kalau rasa produk Shaklee mahal, cuba Peppermint-Ginger Plus Shaklee (90 Tablet) dengan harga RM50.35 sahaja. Peppermint Ginger Plus mengandungi formulasi 4 herba termasuk pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk membantu penghadaman dan melegakan kembung perut. Pudina dan halia sering digunakan secara tradisional bagi menenangkan dan melegakan perut. Ia juga membantu melawaskan penghadaman. Jadilah diri anda sebagai testimoni yang terbaik.
  2. KONGSI – Selepas mendapat manfaat daripada pengambilan produk Shaklee, kongsikan pengalaman anda. Saya percaya pasti keputusannya baik sekiranya diambil dengan konsisten. Ceritakan bagaimana Shaklee tengah mengubah kehidupan anda, daripada kurang sihat jadi sihat, belajar tentang nutrisi dan kepentingannya dan semua perjalanan bersama Shaklee. Gandakan perkongsian sebab itu adalah perkara penting yang perlu anda lakukan untuk mengembangkan perniagaan anda. Ingat apa iklan yang selalu kita tengok di TV? McDonald, KFC, Coca-Cola, semua ini makanan segera yang boleh memudaratkan sekiranya diambil terlalu kerap, tetapi kerana mereka tidak pernah putus mengiklannya produk mereka, business mereka semakin hari, semakin ramai. Sedangkan syarikat macam ini yang sudah mendapat untung berjuta ringgit, apa masalahnya kita beriklan untuk satu yang menjana kesihatan kita?
  3. BINA – Kembangkan perniagaan Shaklee anda dengan mengajar anak anak Shaklee anda. Zaman sekarang tidak perlu kita buat fully offline coaching, tidak perlu kita datang ke rumah downline, menyusahkan downline buat air lagi untuk explain itu ini. Downline yang bijak, akan cuba korek rahsia kejayaan anda, dan mereka tidak akan diam diam dan hanya tengok kamu berjaya. Malu bertanya sesat jalan bukan? Cuma, janganlah biarkan anak anak Shaklee kita macam begitu saja. Walaupun mereka join member hanya untuk makan supplemen, memberi semangat dan bagi petunjuk kepada mereka juga salah satu cara kembangkan perniagaan anda. Ingat, bersatu kita teguh, bercerai kita roboh.

Jangan tunggu lama, sebab lagi lama kamu berfikir lagi lambat pulangannya. Bukan saja pulangan dari segi cash, untuk belajar juga memakan masa. Yang penting langkah pertama sudah dibuka.

IMG_7419

Apa keistimewaan kalau ambil Shaklee dari saya?

Ini feedback dari downline dan customer yang ambil dari saya:-
💚 Free consulation (Sudah Pasti)
💚 Dapat Free makan 😅 (Sekali sekala)
💚 Sometime Free Vitamin (Untuk testing)
💚 Tiada tekanan mau beli produk
💚 Tiada tekanan mau cari orang join business
💚 Banyak sharing resepi
💚 Banyak info menarik
💚 Senang tolak ansur
💚 Penghantaran yang mantap
💚 Chemistry yang jarang ada
💚 Paling best dapat jumpa saya 😍

Jadi siapa siapa yang rasa kurang kasih sayang berbusiness, betul betul mau jana income lebih, atau rasa mau cuba ESP kah,Vitamin C kah,jangan malu dan segan,PM sahaja. Saya akan cuba yang terbaik untuk memastikan kita puas hati. Saya jenis yang cergas dan ceria tanpa mengira bangsa dan agama. Bersikap terbuka walaupun diberi kritikan. 😁

 

 

Kalau berminat mau tau kelebihan Bisnes dengan teknik halimunan atau teknik ninja kami,boleh baca terus dibawah.
.
.
Kelebihan Bisnes dengan Shaklee
.
.
🌸Join member terus dapat:
Keuntungan beli harga ahli
Untung retail sehingga 25%
Peluang jana pendapatan demi kesihatan sekeluarga
Sesuai dengan Pelajar, Suri Rumah, Kekangan Pergerakkan, Sibuk dengan anak anak, etc.
.
.
🌸Kebebasan berurusan:
Transaksi pembelian boleh dilakukan di www.Shaklee2u.com.my dan branch terdekat anda
Boleh order online dan penghantaran terus ke pelanggan
Tidak perlu simpan stock
Tidak perlu modal ribu-ribu
Kumpul point dan tukar kepada bonus tunai setiap bulan serendah RM23 dan infiniti
.
.
🌸Bonus Reward:
Peluang Cash Bonus & Insentif
Peluang Insentif Kereta
Convention Shaklee
Percutian antarabangsa lima bintang
Peluang mengerjakan Umrah (Muslim)
Reward bonus dari leader leader
.
.
🌸Product knowledge & marketing:
Online coaching Telegram, Whatsapp, Video Live, etc.
Secret Group mengungkap Rahsia Marketing Online, Cara Menulis Blog, Cara Meluaskan Perniagaan, etc.
.
.
🌸Modal
RM68.90 atau FREE MEMBERSHIP dengan setiap pembelian 200uv seperti Twin Pack Vivix
.
.
Healthier Life, Happier Life

Untuk order direct dengan saya, whatsapp terus:

–> www.wasap.my/60168128716
–> www.wasap.my/60168128716
–> www.wasap.my/60168128716

Dapatkan Shaklee anda hari ini.

Contact saya untuk daftar secara esklusif.

Girllyen Marcie (#Focus369)
Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: www.facebook.com/detoxbah
Instagram: www.instagram.com/detoxbah

* Walaupun produk produk ini membantu meningkatkan kesihatan, tapi tidak bermaksud produk ini bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

10 Kelebihan Online Business

Kenapa business online jadi pilihan orang sekarang?

Sejak kebelakangan ini mesti news feed kamu dipenuhi dengan promosi jualan kawan kawan tidak kiralah direct selling ka, jual juadah ramadhan ka, baju raya baru dan banyak lagi. Saya sendiri pun tidak ketinggalan sebab sudah lama saya guna platform online untuk marketing business saya sendiri. Biarpun kecil, tapi impian saya besar. Bermula dari business fotografi, wedding planner, dan sekarang Shaklee. Oleh kerana wedding planner memerlukan ruang yang besar, saya serahkan semua sebahagian besar material saya kepada Cahaya Bridal. Selain kerja hakiki, saya masih lagi menerima tempahan sesi fotografi dan berkongsi kebaikan produk Shaklee kerana saya makan, saya alami kebaikannya dan tergerak hati ingin berkongsi dengan semua.

Mungkin anda juga sedang berjinak-jinak dengan perniagaan online. Bagus. Sebagai anak jati Sabah, saya sangat menyokong kawan saya yang berkecimpung dalam business online terutamanya orang Malaysia, dengan harapan perniagaan biarlah halal dan tidak menjatuhkan orang lain. Bersaing secara sihat. Bagi mereka yang belum memulakan langkah, bina impian dan mulakan sekarang. Setapak demi setapak, pasti akan berjaya suatu hari nanti.

10 Sebab Kenapa Saya Suka Business Online

1) Kos yang lebih murah
Sewa kedai di area KK untuk satu lot boleh mencapai sehingga 10ribu ringgit sebulan, belum termasuk utility dan kos modal untuk mulakan perniagaan. Tapi dengan business online seperi Shaklee, hanya modal RM69 atau terus ambil produk dalam lingkungan RM750 cukup melayakkan anda mendapat FREE MEMBERSHIP, bukan saja jimat RM69, tapi confirm dapat bonus pertama RM38 di bulan seterusnya. Tidak perlu buat loan, tidak perlu buat pinjaman berlesen. Berbaloi bukan?

2) Tidak perlu cari pekerja
Selepas modal, kita akan fikir siapa yang akan bekerja di kedai tu sekiranya kita buat secara sambilan ataupun mulakan sendiri. Contohnya mau buka kedai makan, takkan kita sendiri saja tukang masak, tukang buat kopi, tukang serve, betul? Dengan business online, kita buat sendiri, tapi macam saya, penghantaran Shaklee akan atur dengan courier services, customer akan datang jumpa saya, atau saya sendiri hantar kepada customer. Pengalaman berjumpa new customer yang paling berharga sebab berkenalan dengan kawan baru. 😊

3) Masa yang fleksibel (24 jam)
Bila bila masa buka atau tutup, sangat fleksibel. Tidak perlu kita kena bersiap awal pagi, selepas tu berkejar ke kedai untuk tunggu customer. Bangun dari tidur terus boleh layan customer dari handphone, set lokasi untuk penghantaran, online transfer untuk pembayaran. Sangat mudah dan masa itu semua dalam tangan anda. Cuma kalau tidak mula sekarang, semakin lambatlah pulangannya.

4) Tempat yang fleksibel
Di Shaklee kami semua mengamalkan Teknik Ninja ataupun Teknik Halimunan, waktu travelling dengan family, sales tetap masuk, business tetap berjalan. Aktiviti dengan keluarga lebih bermakna, tapi tidak bermakna business tidak berjalan. Itulah kehebatkan business online sebenar.

5) Customer satu dunia
Tidak perlu travel jauh untuk dapat deal yang besar, blog dan facebook ada. Gunakan semua media sosial yang percuma dan memberi peluang untuk kita terbang lebih jauh. Suatu hari nanti, pulangan business itu sendiri akan bawa kita ke tempat yang kita tidak pernah tujui.

6) Tiada Had Simpan Barang
Apabila business conventional kita semakin maju, contohnya kedai makan, kita kena buka satu lagi cawangan baru, kos lagi. Di Shaklee, semua stock ada dekat branch, tiada had simpan barang, penghantaran pun ditanggung. Semakin rajin, semakin banyak peluang untuk berjaya.

7) Risiko Rendah
Kalau buka kedai, mesti kita fikir safety dan security kedai tu. Kena fikir tempat yang strategik, tempat yang strategik sewanya mahal, tempat yang murah, berpotensi pula kena rompak. Customer yang datang belum tentu pembeli, siapa tahu criminal? Dengan online, kita boleh membuat analisa sebelum berjumpa dengan orang itu, kenalah bijak membuat keputusan. So far, semua customer saya baik baik belaka. Syukur kepada Tuhan.

8) Tiada had business
Business online tidak bergantung dengan satu jenis business saja, seperti saya, jual Shaklee, buat servis Fotografi juga. Ada yang buat sampai 10 jenis business online, jual tudung, jual nasi lemak, jual Shaklee, buat fotografi, sewa kereta, banyak! Terpulang dengan kemampuan, kalau mampu, apa salahnya kan?

9) Infiniti Income
Ada orang cakap, income pilot. Tidak perlu buka kedai, order masuk. Kita cuma deliver jika perlu. Sekiranya kita betul betul rajin, pasti income boleh mencapai 7 digit dan lebih!

10) Bina Peluang Pekerjaan
Dengan kewujudkan business online, bukan saja bantu kurangkan penganggur tapi memberi peluang kepada mereka yang tiada kerja hakiki untuk menjana pendapatan masing masing. Macam kebanyakan surirumah, kebanyakkan mereka sebenarnya berduit bukan sebab suami mereka bagi, tapi melalui business online saja. Bagi orang muda yang masih belum terokai business online, start sekarang.

Untuk mulakan perniagaan bersama Shaklee, whatsapp saya dan saya pasti akan bagi banyak tips tips untuk berjaya business online.

–> www.wasap.my/60168128716

–> www.wasap.my/60168128716

–> www.wasap.my/60168128716

Healthier Life, Happier Life

Girllyen Marcie (#Focus369)
Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: www.facebook.com/detoxbah
Instagram: www.instagram.com/detoxbah