#DiariDetoxGirllyen – Siri November

Tiba masanya untuk detox lagi. Kali ini, saya akan rekodkan perjalanan detox Shaklee dalam blog ini. Harap dapat membantu cara detox yang betul dan berkesan untuk semua customer saya. Belum jadi customer? Tidak apa, boleh whatsapp saya untuk konsultasi percuma mengenari produk Shaklee dan juga keahlian.

Semalam saya baru saja kongsikan resepi Pink Pineapple versi Girllyen. Macam mana rasa dia? Sudah cuba atau tidak? Rugi tau kalau tidak cuba. Sebab rasanya memang sedap dan menyegarkan.

Semalam semasa buat resepi tu, terfikirlah mau mula detox hari ini. Untuk pengetahuan kamu semua, sebelum mula proses detox, mental dan fizikal kenalah ready. Sebab kenapa? Sebab kita kena ikut pelan makanan untuk detox. Buang toksin dalam badan. Maksudnya makanan yang kita sudah biasa makan seperti fast food, nasi lemak, atau makanan yang sedap sedap tu, terpaksa kita puasa buat sementara waktu.

1486022368_Detox_Checklist_BM

Mengapa Perlu Detox?
Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan  keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin. Ia menyebabkan berlakunya pengumpulan toksin yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Oleh itu, amalan detox secara berkala adalah penting untuk kesihatan.

8 Manfaat Detox
➡Menurunkan berat badan
➡Melegakan rasa kembung dan masalah sembelit (kolon yang lebih sihat)
➡Meningkatkan tenaga
➡Mengawal nafsu makan
➡Kulit lebih cantik
➡Mengurangkan tekanan
➡Menguatkan sistem imunisasi
➡Tidur lebih lena

Sebelum mula detox dengan cara Shaklee, kamu kenalah tau pelan pemakanan 7 hari. Kalau tidak pasti, whatsapp saya saja.

Ini adalah tips dan perkara yang harus kamu amalkan sewaktu proses detox.

  • Minum 2 liter air setiap hari, bergantung juga dengan saiz badan kamu. Sekiranya 75kg, maka 3 liter air yang sepatutnya kamu ambil.
  • Kurangkan merokok dan pengambilan alkohol
  • Lakukan senaman ringan sekurang-kurangnya 30 minit sehari untuk menyokong pelan detox kamu
  • Pilih cara masakan yang lebih sihat, seperti mengukus, grilling, atau rebus.
  • Elakkan makanan CRAP
    • Carbonated drinks
    • Refined sugars
    • Artificial foods
    • Processed foods
  • Makan sebelum jam8 malam, sebaiknya tidurlah awal waktu detox.
  • Elakkan jadual yang sibuk dan kurangkan aktiviti yang lasak pada awal detox

Pelan detox Shaklee sebenarnya sangat mudah. Kalau yang sudah pernah cuba, sememangnya tiada masalah untuk buat lagi. Seperti saya, hari pertama detox kali ini lebih mudah daripada pertama kali saya melakukannya. Mudah mudahan kulit semakin cantik dan badan semakin ringan selepas ini. Jom Detox!

Saya akan kongsikan perjalanan detox hari pertama saya dalam post yang baru, supaya kamu tidak bosan membaca panjang-panjang.

Kalau mau order Set Detox Shaklee. Boleh whatsapp saya atau pun order terus dalam link ini.

Detox_Shaklee

Resepi Pink Pineapple

Kesedapan buat smoothie tadi. Siapa yang amal Vivix sama Collagen di rumah, boleh cuba resepi ni.
Saya panggil ini minuman..
🍍Pink Pineapple
Bahan-bahan:

1 sudu teh Shaklee Vivix

1 sachet Shaklee Collagen

1 potong Nenas (dibekukan)

1 sudu teh Chia Seed

1 sudu teh Flax Seed

1 gelas air
Cara penyediaan:

Masukkan air, nenas, Vivix dan Collagen dalam blender dan blend sampai smooth. Lepas itu, masukkan dalam gelas dan taburkan chia seed dengan flax seed. Siap! Minum terus sampai habis. Selamat Malam. 😊😊
Jangan pula lupa makan 4 biji OsteMatrix sebelum tidur ya..
#Girllyen_0168128716 

#Focus369 

#focusninja 

#PengedarShaklee_Borneo 

#pengedarshaklee 

#ResepiShaklee

Omega-3 Baik Untuk IBU dan SAYA!

Omega-3 Baik Untuk IBU dan SAYA!

Permulaan terbaik untuk seorang IBU

Di setiap peringkat kehamilan anda, bermula dari proses kelahiran hingga ke penyusuan, ianya adalah masa berharga untuk perkembangan sihat anak anda. Salah satu asid lemak paling penting untuk anda dan kesejahteraan bayi anda adalah asid lemak Omega-3 – asid eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA).

Mari kita lihat dengan lebih dekat lagi kebaikan Omega-3 untuk anda dan bayi anda!

201708_Omega_Issue4_GreatStart_Motherhood_BM-1Sebelum Kehamilan

Pengambilan Omega-3 yang mencukupi memainkan peranan penting dalam meningkatkan peluang anda untuk mengandung kerana ia:

Lelaki
• Meningkatkan kepekatan sperma.[6]
• Memainkan peranan utama dalam penghasilan sperma yang sihat.[8]

Wanita
• Menyokong pengeluaran dan keseimbangan hormon.[1]
• Membantu mengatur kitaran haid.[1]
• Meningkatkan aliran darah rahim untuk meningkatkan peluang mengandung.[1]

shaklee-omega-guard-4

Kehamilan

Apa yang anda ambil semasa kehamilan menentukan kesihatan bayi anda. Tambahkan Omega-3 di dalam pemakanan anda kerana ia:

Untuk Ibu
• Menurunkan risiko kelahiran pramatang.[1],[2]
• Menggalakkan tempoh kehamilan optimum.[2]
• Mengurangkan risiko komplikasi kehamilan akibat preeklampsia (tekanan darah tinggi semasa kehamilan).[7]

Untuk Bayi
• Menggalakkan pertumbuhan janin yang sihat dengan meningkatkan aliran darah dalam plasenta.[1]
• Memudahkan perkembangan mata (retina) dan struktur otak dengan sewajarnya ketika didalam janin.[1]
• Mengukuhkan koordinasi mata-tangan pada bayi.[2]
• Mengurangkan risiko bayi mengalami alahan.[3]
• Menggalakkan perkembangan optimum otak, janin, mata, sistem imun dan saraf terutamanya semasa trimester ketiga.
• Menggalakkan perkembangan saraf otak.[5]

201708_Omega_Issue4_GreatStart_Motherhood_BM-2

Selepas Bersalin & Penyusuan
Untuk pemulihan segera dan persediaan untuk penyusuan bayi, Omega-3:

Bagi Ibu
• Mengurangkan risiko kemurungan postpartum.[1],[4]

Bagi Bayi
• Menyokong proses kematangan otak semasa tempoh lima tahun pertama kehidupan.
• Menggalakkan perkembangan saraf di dalam otak.[5]
• Mengurangkan risiko alahan terhadap makanan dan kulit sensitif-ekzema.[5]
• Menyokong perkembangan penglihatan.[9],[10]
• Menggalakkan pola tidur yang lebih baik.[9],[10]

Tahukah anda?

Kajian telah menunjukkan bahawa ibu-ibu yang mengambil makanan tambahan DHA semasa tempoh kehamilan melahirkan bayi dengan kemahiran menyelesaikan masalah yang lebih baik pada usia 9 bulan berbanding dengan ibu yang tidak mengambil makanan tambahan.[2]

201708_Omega_Issue1_OmegaFattyAcids_BM-1

♥ OMEGAGUARD

•  Minyak ikan tulen berkepekatan tinggi

• Dihasilkan daripada ikan laut dalam di perairan sejuk, minyak ikan OmegaGuardTM Shaklee melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang membantu dalam menyingkirkan plumbum, arsenik, merkuri, cadmium, dioksin, PCB serta bahan-bahan berbahaya lain yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.

• Proses penyulingan ini mengurangkan oksidasi dan pembentukan lemak trans dan mengurangi bau dan rasa hanyir.

• Tiada pewarna, perisa dan bahan pengawet
• Bebas gluten
• Diiktiraf oleh Friends of the Sea, satu Badan Pemuliharaan Antarabangsa, yang mempunyai kriteria yang ketat dalam pemuliharaan jangkamasa panjang, termasuk pantauan penuh dalam setiap peringkat pemprosesan

Didatangkan dalam 90 kapsul kecil yang mudah ditelan, dan dipek dalam botol yang boleh dikitar semula berasaskan dakwat soya dan bebas daripada bisfenol-A.

♥ Fakta Nutrisi
Setiap Kapsul memberikan:
Jumlah Asid Lemak Omega-3 = 333 mg
EPA (Asid Eicosapentaenoic) = 182 mg
DHA (Asid Docosahexaenioic) = 120 mg

♥ Buatlah pilihan terbaik hari ini.

242

Your trusted Shaklee Independent Distributor,
Girllyen Marcie
SID: 1069806
Pengedar Shaklee Malaysia
Whatsapp/Tel: 016-8128716

♥ Guna credit card? Beli online di sini.

–> OmegaGuard
–> OmegaGuard
–> OmegaGuard

♥ Promosi OmegaGuard x 5 botol dengan RM60 eVoucher

-> OmegaGuard Promo
-> OmegaGuard Promo
-> OmegaGuard Promo

* Walaupun produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Omegaguard adalah suplemen, bukannya ubat.

Rujukan Kajian:
1. Saldeen P1, Saldeen T. Women and omega-3 Fatty acids. Obstet Gynecol Surv. 2004 Oct;59(10):722-30; quiz 745-6.
2. Danielle Swanson, Robert Block, and Shaker A. Mousa. Omega-3 Fatty Acids EPA and DHA: Health Benefits Throughout Life. 2012 American Society for
Nutrition. Adv. Nutr. 3: 1–7, 2012.
3. Krauss-Etschmann, Hartl D, Rzehak P, Heinrich J, Shadid R, Del Carmen Ramírez-Tortosa M, Campoy C, Pardillo S, Schendel DJ, Decsi T, Demmelmair H,
Koletzko BV. Decreased cord blood IL-4, IL-13, and CCR4 and increased TGF-beta levels after fish oil supplementation of pregnant women.
4. Grosso G, Pajak A, Marventano S, et al. Role of Omega-3 Fatty Acids in the Treatment of Depressive Disorders: A Comprehensive Meta-Analysis of
Randomized Clinical Trials. Malaga G, ed. PLoS ONE. 2014;9(5):e96905. doi:10.1371/journal.pone.0096905.
5. Coletta JM, Bell SJ, Roman AS. Omega-3 Fatty Acids and Pregnancy. Reviews in Obstetrics and Gynecology. 2010;3(4):163-171.
6. Esmaeili, V., Shahverdi, A. H., Moghadasian, M. H. and Alizadeh, A. R. (2015), Dietary fatty acids affect semen quality: a review. Andrology, 3:450–461
doi:10.1111/andr.12024.
7. Williams MA1, Zingheim RW, King IB, Zebelman AM. Epidemiology. 1995 May;6(3):232-7. Omega-3 fatty acids in maternal erythrocytes and risk of
preeclampsia. Epidemiology. 1995 May;6(3):232-7.
8. M. Roqueta-Rivera, T. L. Abbott, M. Sivaguru, R. A. Hess, M. T. Nakamura. Deficiency in the Omega-3 Fatty Acid Pathway Results in Failure of Acrosome
Biogenesis in Mice. Biology of Reproduction, 2011; 85 (4): 721 DOI: 10.1095/biolreprod.110.089524
9. Harris MA. Implementation of evidence based recommendations for omega 3 docosahexaenoic acid (DHA) in pregnancy. Talk presented at: Academy of
Nutrition and Dietetics 2015 Food and Nutrition Conference & Expo; October 5, 2015; Nashville, TN.
10. Lammi-Keefe CJ. Nutrition’s role in successful pregnancy outcome: omega-3 fatty acids. Talk presented at: Academy of Nutrition and Dietetics 2015
Food and Nutrition Conference & Expo; October 5, 2015; Nashville, TN. http://files.abstractsonline.com/CTRL/E8/E/FB2/

8 Tips Cegah Diabetes

Pergi ke pantai mencari kerang
Kerang direbus diberi arang
Kalau kencing manis menyerang
Nikmat hidup akan berkurang
 
Jauh jauhlah kencing manis..
Tahukah kamu, berlebihan gula dalam badan boleh mempercepatkan usia? Umur 30an boleh nampak macam 50an. Kalau kronik, boleh kena diabetes atau kencing manis.
 
Siapa pernah masuk wad tempat orang diabetes, gerenti masa itu juga kamu rasa mau berhenti ambil gula. Seram geng, kaki membengkak, tunggu mau dipotong.
 
Hari ini saya mau kongsi 8 tips pencegahan diabetes. Harap memberi manfaat untuk semua.
 
1) Kawal berat badan yang ideal
 
Kebiasaanya, mereka yang diagnos mempunyai diabetes atau kencing manis (biasanya tahap 2) adalah mereka yang mempunyai berat badan berlebihan. Berat badan berlebihan dan lemak tubuh akan meningkatkan risiko mendapat diabetes
degup_jantung
2) Ketahui sejarah kesihatan keluarga
 
Kemungkinan untuk seseorang itu mendapat diabetes adalah tinggi apabila terdapat ahli keluarga yang menghidap diabetes seperti ibu bapa atau pun adik beradik yang lain. Adalah penting untuk berjaga-jaga jika terdapat ahli keluarga yang menghidap penyakit tersebut.
 
3) Bergiat aktif dengan senaman
 
Bersenam secara teratur dan konsisten boleh membantu mencegah diabetes dengan mengawal berat badan dan meningkatkan aliran darah. Bersenam adalah penting terutama kepada mereka yang berisiko tinggi untuk mendapat kencing manis secara genetik atau keturunan.
 
4) Kurangkan gula dan lemak dalam diet
 
Diabetes atau kencing manis adalah penyakit yang menyebabkan penurunan kemampuan tubuh dalam menghasilakn atau menggunakan insulin untuk mengubah gula menjadi tenaga. Oleh itu, penting untuk mengawal jumlah gula dan karbohidrat yang diambil setiap hari.
 
5) Lakukan pemeriksaan kesihatan
Periksa_Jantung
Setiap orang yang berumur 45 tahun ke atas perlu mempunyai jadual rutin pemeriksaan kadar gula dalam darah 3 tahun sekali. Namun, jika seseorang termasuk di dalam golongan yang mempunyai risiko tinggi, perlu buat pemeriksaan lebih awal.
 
6) Pantau tekanan darah secara berkala
 
Sekitar 73% orang dewasa yang menghidap diabetes atau kencing manis turut menderita tekanan darah tinggi.
 
7) Tingkatkan pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran
 
Hasil penelitian menunjukkan bahawa bioflavanoid, zat warna dalam buah-buahan dan tanaman akan meransang pengeluaran insulin dan proses pemecahan ikatan molekul glukosa dengan protein sehingga meransang pembentukan advanced glycation end products (AGE). Walaupun kebanyakan AGEs tidak berbahaya, tetapi sebahagian yang lain dapat mengganggu fungsi molekular dan memberi sumbangan terhadap kerosakan organ dan sarat.
 
8) Suplemen secara bijak
Pastikan anda mengambil protein yang mencukupi setiap hari; ia adalah bahan pembina tubuh paling asas, untuk mengekalkan tenaga dan kulit yang sihat.Nutrien anti oksidan membantu melindungi sel-sel tubuh daripada penuaan dan nutrisi probiotik untuk menyokong penghadaman yang sihat dan fungsi imun.
 
Untuk cadangan supplemen Shaklee, bolehlah cuba Vivix Shaklee. Kajian saintifik mendapati pengambilan RESVERATROL mampu membantu meningkatkan tenaga, mengurangkan kandungan gula dalam darah, anti-keradangan, bahan anti-kanser selain mampu mengawal berat badan.
Vivix
Saya kongsikan lagi 1 testimoni daripada salah satu pengguna yang ada masalah kencing manis.
 
Nenek Miza mula ambil Vivix pada Februari 2016. Masuk botol yg ke-3 pada September 2016. Berbeza daripada tahun sebelumnya, paras gula sudah tidak tinggi. Yang terbaru 4.9 .Tekanan darah pun dah stabil.
 
Check up pada 26 Mei 2016, doktor ada bagi tau yang buah pinggang neneknya mungkin ada masalah.
 
Check up yg terbaru pada 24 Ogos 2016, doktor maklumkan buah pinggang neneknya sudah ok, tiada masalah. Syukur sangat nampak kesan positif.
14264003_1305591449464946_1379060754503614325_n
Kalau betul betul mau sihat, tiada yang mustahil. Hanya perlu doa dan ikhtiar dengan betul. Check up itu penting. Bukan bergantung sepenuhnya dengan suplemen. Jangan silap, suplemen bukannya ubat.
 
Vivix (1 botol – RM503.50 incl. GST)
 
Kalau mau order, whatsapp saja. Saya sedia membantu.
 
Girllyen Marcie
Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
SID: 1069806
Phone: 0168128716
Financial (1)
*Walaupun Shaklee suplemen banyak membantu, tapi ia tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Wanita & Kanser

Yang khamis lepas, medic offshore ternampak saya minum Vivix. So, dia tanya:

Medic: Apa ni Vera?
Saya: Oh, Vivix.
Medic: Vivix?
Saya: Ya, minuman botani yang tinggi antioksidan. (Jawapan macam skema, tapi begitulah bunyi dia.)
Medic: Oh, bagus ni. Especially perempuan sebab high risk of getting cancer. Macam breast cancer, servik lagi. Memang perlu ambil supplemen yang tinggi antioksidan.
Saya: Betul cakap medic, saya pun baru terfikir. High risk of cancer are mostly women.

Make sense kan?

Sesetengah kanser yang paling sering menjejaskan wanita ialah payudara, kolon, endometrium, paru-paru, serviks, kulit, dan kanser ovari.

Refer: www.cancer.org

Kalau medic sudah cakap macam ni, memang saya pun tidak mau skip sudah ambil Vivix.

cegah_kanser

Mungkin ada yang kurang faham apa sebenarnya erti ‘antioksidan’ ni. Antioksidan melindungi tubuh kita daripada kerosakan yang disebabkan oleh molekul berbahaya yang dipanggil ‘radikal bebas’. Ramai pakar percaya kerosakan ini adalah faktor dalam perkembangan penyakit saluran darah (aterosklerosis), kanser, dan lain lain.

Keistimewaan Vivix Shaklee, dia mempunyai campuran proprietari saintifik termaju berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa.

Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Vivix

Syukurlah ada Vivix.

Kalau ada symptom-symptom yang kurang menyenangkan, cubalah try Vivix. Seriously, saya jual Shaklee sebab product dia memang berkesan, saya bukan mau kejar kekayaan macam MLM lain.

Berapa harga Vivix? Bukan Member RM503.50 (termasuk GST)
Kalau jadi member, tidak sampai pun Rm503.50.

Buatlah pilihan terbaik hari ini.

Your trusted Shaklee Independent Distributor,
Girllyen Marcie
SID: 1069806
Pengedar Shaklee Malaysia
Whatsapp/Tel: 016-8128716

 Keahlian percuma bagi yang beli 2 botol Vivix.
 Boleh beli online atau pergi branch berdekatan anda
 Penghantaran adalah percuma.

 Beli sekarang

www.wasap.my/60168128716

 Guna credit card? Beli online di sini.

–> http://bit.ly/2shlCv8
–> http://bit.ly/2shlCv8
–> http://bit.ly/2shlCv8

* Walaupun produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Rujukan:
1. Sergio D, Nadia S, et al. Enhancement of mitochondrial biogenesis with polyphenols: combined effects of resveratrol and equol in human endothelial cells. Biomed
Central 2013 Jul, 11
2. Sandoval-Acuña C, Ferreira J, Speisky H. Polyphenols and mitochondria: an update on their increasingly emerging ROS-scavenging independent actions. Arch
Biochem Bipohys 2014 Oct 1;559:75-90. doi: 10.1016/j.abb.2014.05.017.

5 Manfaat Kesihatan Polifenol

POLIFENOL: MENGEMBALIKAN STAMINA ANDA

Tahap stamina anda menentukan prestasi dan produktiviti anda sepanjang hari. Ia adalah kunci utama yang memelihara kekuatan dan tenaga apabila anda semakin berusia. Tidak kira berapa umur anda sekarang, yang pasti – Anda boleh mengembalikan semula stamina dan bersedia untuk kehidupan yang lebih mencabar dengan
POLIFENOL.

Apakah itu POLIFENOL?
Sekumpulan sebatian yang dihasilkan dari tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan. POLIFENOL memberi warna sambil melindungi tumbuhan tersebut daripada penyakit dan jangkitan. Ianya adalah:

♥ Antioksidan yang kuat.
♥ Perangsang tenaga di dalam sel dan
♥ meningkatkan kesihatan yang hebat.

Dimanakah POLIFENOL boleh didapati?

Beri, ceri, delima, epal, kacang dan teh hijau adalah tinggi dengan POLIFENOL.

Campuran unik ini memberikan anda 16 jenis polifenol untuk meningkatkan stamina anda.

♦ Anggur Muscadine
♦ Polygonum Cuspidatum
♦ Lobak Ungu
♦ Elderberi Eropah

polifenol

Bagaimana POLIFENOL meningkatkan stamina saya?

Pengambilan Polifenol secara kerap telah menunjukkan kepada:

Peningkatkan tenaga sel

♥ Polifenol meningkatkan jumlah pengeluaran mitokondria – ‘dinamo’ dalam sel badan anda.
♥ Lebih tenaga ‘dinamo’, memberikan stamina yang lebih tinggi untuk prestasi dan produktiviti yang lebih baik.

♦ Membantu mengembalikan dan memperbaharui sel
♦ Merangsang prestasi sel untuk tenaga dan kecergasan.

Apakah manfaat kesihatan POLIFENOL?
♥ Meningkatkan Paras Tenaga
♥ Sendi yang Kuat
♥ Imuniti yang Kuat
♥ Ketajaman Minda
♥ Peningkatan Kesihatan Reproduktif

Kembalikan dan kekalkan stamina anda dengan makanan yang kaya dengan Polifenol atau yang lebih mudah, tambahkan suplemen berasaskan tumbuhan yang sihat dengan
kandungan spektrum Polifenol terbaik dari hasil penyelidikan.

Jadi dimana kita boleh dapatkan polifenol ini pula?

Vivix (1)

Memperkenalkan Vivix™

✔Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Vivix juga mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Resveratrol adalah antioksidan yang sangat berkesan yang dihasilkan oleh tumbuhan. Resveratrol juga merupakan sejenis polifenol yang biasa ditemui dalam wain merah. Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi, Universiti Ohio, AS, pada tahun 1997 membuktikan kejayaan resveratrol menyekat pembahagian sel-sel kanser di peringkat selular.

Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.

✿ Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

✿ Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

✿ Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Financial (1)

♥Keahlian percuma bagi yang beli 2 botol Vivix.

♥Boleh beli online atau pergi branch berdekatan anda

♥Penghantaran adalah percuma.

📲Beli sekarang

www.wasap.my/60168128716

📲Guna credit card? Beli online di sini.

–> http://bit.ly/2shlCv8
–> http://bit.ly/2shlCv8
–> http://bit.ly/2shlCv8

* Walaupun produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Rujukan:
1. Sergio D, Nadia S, et al. Enhancement of mitochondrial biogenesis with polyphenols: combined effects of resveratrol and equol in human endothelial cells. Biomed
Central 2013 Jul, 11
2. Sandoval-Acuña C, Ferreira J, Speisky H. Polyphenols and mitochondria: an update on their increasingly emerging ROS-scavenging independent actions. Arch
Biochem Bipohys 2014 Oct 1;559:75-90. doi: 10.1016/j.abb.2014.05.017.

3 Keistimewaan Shaklee

Selamat berhujung minggu semua. Apa sarapan hari minggu? Pasti ada yang buat special occasion hari minggu ini bukan? Harap semua enjoy dan sihat di samping keluarga tercinta.

Hari ini saya ingin kongsikan sedikit mengenai Shaklee. Orang lain sering kaitkan Shaklee ini adalah MLM yang menjual produk supplemen sahaja. Namun begitu, Shaklee bukanlah setakat menjual supplemen sahaja.

Shaklee Corporation adalah pengilang dan pengedar Amerika bagi suplemen pemakanan semula jadi, produk pengurusan berat badan, produk kecantikan, dan produk isi rumah. Syarikat ini berpusat di Pleasanton, California dengan operasi global di Canada, Jepun, Malaysia, Mexico, Taiwan, China dan Indonesia.

Shaklee merupakan syarikat semula jadi nombor satu di Amerika Syarikat (No 1 NATURAL NUTRITION company in the US). Dengan pejabat di seluruh dunia dan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan. Shaklee melepasi dan melangkaui piawaian industri setiap masa bagi memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.

Kisah Shaklee bermula hampir 60 tahun yang lalu apabila Dr. Forrest C. Shaklee, dengan falsafah kehidupannya Living in Harmony with Nature® telah mencetuskan gerakan yang berterusan untuk membantu ke arah kehidupan yang lebih bahagia dan lebih sihat.

Shaklee menguji setiap bahan baharu untuk mengesan lebih 350 bahan cemar berbahaya.

Shaklee menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.

Shaklee telah melaburkan lebih $250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.

Shaklee juga menawarkan peluang pendapatan kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk menjana pendapatan sampingan dengan berkongsi produk Shaklee.

Sehingga hari ini, Shaklee telah membayar komisen bernilai lebih $6.7 bilion kepada para Pengedar Shaklee, dan saya menjemput anda untuk mengecapi manfaat memiliki perniagaan Shaklee anda sendiri.

Saranan Shaklee bukan tertumpu kepada pengambilan suplemen secara bijak sahaja, tapi mengajar kita pelan pemakanan sihat termasuklah pilihan yang menekankan kepada pengambilan buah buahan, sayur sayuran, bijian penuh dan produk susu bebas lemak atau rendah lemak.

Selain daripada itu, bersenam juga penting untuk mencapai berat yang sihat. Jadikan aktiviti fizikal yang kerap dan teratur sebagai komponen utama program pengurusan kesihatan anda untuk menggalakkan kesihtan dan kesejahteraan menyeluruh dan mengurangkan risiko penyakit kronik.

Dan sudah tentunya mengambila suplemen secara bijak. Selama lebih 60 tahun, keluarga berbilang generasi telah menaruh kepercayaan bahawa Shaklee mampu melakukan apa yang syarikat lain tidak mampu untuk lakukan – menghasilkan produk yang selamat secara semula jadi DAN terbukti berkesan.

Misi Shaklee adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan semestinya lebih baik, untuk semua. Shaklee melakukannya melalui penghasilan produk semula jadi yang sangat luar biasa, dan anda sentiasa mahu berkongsi cerita dengan keluarga dan rakan mengenainya.

Setiap bahan yang memasuki setiap botol Shaklee telah dicipta untuk memperbaiki kesihatan, berfungsi tanpa kompromi, dan lembut serta mesra pada alam sekitar.

Apabila anda memilih Shaklee, anda akan mengetahui tiga perkara yang nyata dan benar.

Ia selamat. Ia terbukti. Dan ia berkesan.

Cuba amal Shaklee hari ini, pasti anda akan jatuh cinta. Lanjutkan pesanan anda kepada saya. Saya akan membantu anda cara pengambilan vitamin dan seterusnya mengajar anda menjana pendapatan sampai infiniti income.

Girllyen Marcie (#Focus369)
Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: Facebook Page
Instagram: DetoxBah Instagram

* Walaupun produk-produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

9 Resepi Shaklee ESP Menjadi Pujaan

Salam hari Sabtu semua pembaca DetoxBah.com. Terima kasih kerana sudi mengunjung blog DetoxBah yang belum setahun jagung ini. Hari ini, saya ingin kongsikan 9 resepi Shaklee ESP yang menjadi pujaan ramai. Caranya sangat mudah, cuma perlukan blender/pengisar dan bahan bahan sahaja. Selamat mencuba!

1 hidangan Shaklee ESP bersamaan dengan 3 sudu besar serbuk ESP dengan segelas air atau susu atau minuman kegemaran anda.

*Greek yogurt vanilla rendah lemak boleh diganti dengan yogurt biasa yang ada di supermarket berdekatan dengan anda

Resepi 1 – Kale Booster Smoothie

Mesti rasa rimas bila nampak perkataan Kale kan? Di mana mau cari Kale di Malaysia ni? Kale boleh dapatkan di kedai-kedai sayur organik. Dan sebenarnya Kale hampir boleh disamakan dengan Sayur Kailan Kerinting. Kenalkan? Sayur kailan atau brokoli cina yang selalu masak campur bawang putih tu. Pakai kailan pun boleh. Jangan lupa cuci dahulu sayur itu ya?

Bahan-bahan:
1/2 cawan Greek Yogurt
1 cawan Kale/Kailan Kerinting
1/2 cawan Mangga
1 hidangan Shaklee ESP

Resepi_ESP_03

Resepi 2 – Strawberry Lemonade Shake

Bahan-bahan:
3 sudu besar Shaklee ESP
1 cawan Strawberi
1 cawan Greek yogurt vanilla rendah lemak
1 sudu besar jus lemon
Tambah ais ikut kesukaan anda

Resepi_ESP_04

Resepi 3 – Mangosteen Energizer

Bahan-bahan:
3 sudu besar Shaklee ESP
1 cawan jus manggis
1/2 potong betik
ais mengikut kesukaan anda

Resepi_ESP_01

Resepi 4 – Summer Strawberry Basil Smoothie

Bahan-bahan:
1 cawan Greek yogurt vanilla rendah lemak
5 hingga 6 daun Basil
1 sudu besar jus limau segar
1 hidangan ESP

Resepi_ESP_02

Resepi 5 – Shaklee Mango Smoothie

Bahan-bahan:
3 sudu besar Shaklee ESP
1 biji mango kecil
1 cawan susu rendah lemak
Ais jika suka

Resepi_ESP_05

Resepi 6 – Vitamin C Booster Smoothie

Bahan-bahan:
3 sudu besar Shaklee ESP
1 cawan strawberi
1/2 cawan jus oren
1/2 cawan susu tanpa/rendah lemak
Ais mengikut kesukaan anda

Resepi_ESP_06

Resepi 7 – Protien & Fiber Rich Smoothie

Bahan-bahan:
1 cawan susu
1 cawan buah mengikut kesukaan anda (beku)
1 hidangan Shaklee ESP
4 sudu makan biji flax
Ais mengikut kesukaan anda

Resepi_ESP_07

Resepi 8 – Banana Oat Protein Smoothie

Bahan-bahan:
3 sudu besar Shaklee ESP
2 sudu besar Oat
1 biji Pisang
1 cawan Susu Rendah Lemak
1 cawan ais (jika suka)

Resepi_ESP_08

Resepi 9 – Beauty Mango Smoothie (Kegemaran saya!)

Bahan-bahan:
1/2 Mangga yang sudah masak
1 paket Shaklee Collagen Powder
3 sudu besar Shaklee ESP
3 sudu besar Shaklee Performance
250ml air sejuk

Resepi_ESP_09

Jangan lupa share rasa dia nanti ya? Kalau ada testimoni lepas amal Shaklee ESP pun jangan segan silu comment. Jumpa esok lagi.

 

img_0023
32 Kelebihan Shaklee ESP

Girllyen Marcie (#Focus369)
Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: Facebook Page
Instagram: DetoxBah Instagram

* Walaupun produk-produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

 

7 Cara Menjaga Hati

Minggu lalu, bekas rakan sekolej saya telah dimaksudkan ke wad hospital akibat hempedu bengkak dan radang hati. Saya terkejut sebab walaupun dalam usia muda, sudah mengalami penyakit ini. Mujurlah sudah keluar dari wad kelmarin dan terus ikhtiar ambil DTX Complex semalam. Kita doakan kawan saya cepat sembuh dan menjalani kehidupan sihat seperti biasa.

Hati memainkan peranan penting dan berkait rapat dengan fungsi organ-organ lain dalam tubuh kita, dari penghasilan protein dan pembekuan darah hinggalah ke metabolisma kolesterol, glukosa dan zat besi (ferum). Hati juga merupakan organ yang berfungsi sebagai kelenjar kerana ia menghasilkan air hempedu.

Antara fungsi hati yang penting ialah:
♦ Menghasilkan air hempedu yang diperlukan bagi penghadaman makanan berlemak.
♦ Menyimpan glukosa atau gula berlebihan dalam badan dalam bentuk glikogen dalam sel hati, dan glikogen ini boleh ditukarkan semula kepada glukosa apabila badan memerlukan tenaga.
♦ Menghasilkan faktor pembekuan darah.
♦ Menghasilkan asid amino (struktur asas protein).
♦ Memproses dan menyimpan zat besi (ferum) yang diperlukan bagi menghasilkan sel darah merah.
♦ Menghasilkan kolesterol dan bahan kimia lain yang diperlukan untuk pengangkutan lemak.
♦ Menukarkan hasil buangan daripada proses metabolisma badan menjadi urea.
♦ Menukarkan ubat-ubatan yang diambil kepada bahan aktifnya semasa di dalam badan.

Di antara jenis-jenis kerosakan hati ialah:
♣ Hepatitis – Sel hati menjadi radang.
♣ Kolestasis – Aliran air hempedu tersekat.
♣ Steatosis – Pengumpulan Kolesterol atau triglyceride.
♣ Aliran darah ke hati terganggu.
♣ Tisu hati rosak disebabkan oleh bahan kimia dan mineral atau sel abnormal.

Bagaimana menjaga hati?
♥ Elakkan makanan berminyak dan bergoreng yang berlebihan
♥ Elakkan menghisap rokok dan pengambilan alkohol
♥ Tidur tidak melebihi 8 jam sehari dan elakkan tidur lewat
♥ Elakkan pengambilan ubat-ubatan berlebihan. Cuba detox hati anda dengan DTX Complex dan amalkan secara konsisten supaya hati berfungsi dengan baik
♥ Elakkan pengambilah zat besi berlebihan. Vitalea membekalkan zat besi yang mencukupi dan mudah diresap serta tidak membenarkan pangambilan berlebihan di dalam tubuh badan.
♥ Amalkan gaya hidup yang sihat dan minum air putih secukupnya
♥ Bersenam dan amal Nutriferon untuk boost imun

Memberi penjagaan yang lembut untuk hati anda

Perbezaan DTX Shaklee

Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam DTX Complex Shaklee; ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati.

DTX Complex Shaklee mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin.

Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik; ekstrak daripada Schizandra dan cendawa Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu)

Formulasi yang Dipatenkan Untuk DTX Complex

Kandungan dalam DTX Complex dan Manfaatnya untuk Kesihatan Hati Sumber

Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel (Milk thistle seed)
♥ Proses ekstrak ini mendapatkan 80% silymarin – kaya dengan bahan antioksida.
♥ Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia.
♥ Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis.
♥ Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol.
♥ Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang.
♥ Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema.

Kebaikan_DTX

Articok (Artichoke)
♥ Membina semula sel-sel hati.
♥ Merangsang pengaliran hempedu.

Dandelion
♥ Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakkan hati (hepatitis) dan jaundice.
♥ Membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; membantu mencegah batu karang.
♥ Membantu merawat endometriosis.
♥ Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit.
♥ Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi – melawan anemia.
♥ Melawan tumor dan kanser.
♥ Merendahkan paras gula dalam darah.
♥ Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air.

Kunyit
♥ Mengandungi curcumin : bahan anti-oksida.
♥ Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan.
♥ Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV.

Reishi Mushrooms (Ling Zhi)
♥ Membina imun – membantu dalam mencegah atau merawat kanser.
♥ Mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis.
♥ Merawat sindrom keletihan yang kronik.
♥ Membantu mencegah penyakit jantung.

Schizandra
♥ Ekstrak biji benih dari Schizandra ini mengandungi bahan anti-oksida.
♥ Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protein, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin.
dtx complex shaklee

Secara kesimpulannya, DTX Complex ini membantu kita mengeluarkan kompaun dinyahtoksin oleh hati, menjaga kesihatan hati dan juga menggalakkan fungsi hati yang sihat. Saya juga sarankan untuk amal Nutriferon untuk boost ketahanan badan untuk sentiasa sihat.

Shaklee_Murah

Girllyen Marcie (#Focus369)
Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: www.facebook.com/detoxbah
Instagram: www.instagram.com/detoxbah

* Walaupun produk-produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

9 Kebaikan Nutriferon

Nutriferon adalah produk Shaklee yang dihasilkan bertujuan untuk ‘menggalakkan’ sistem perlindungan imuniti tubuh – interferon. Interferon adalah sejenis protein yang dihasilkan oleh tubuh kita untuk melawan virus, sekaligus mengelakkan virus tersebut ‘membiak’ dalam tubuh kita.

Shaklee telah menjalankan 4 ujian klinikal ke atas Nutriferon bagi memastikan ia benar-benar berkesan untuk menguatkan daya tahan tubuh dengan cara semulajadi yakni mengoptimumkan penghasilkan interferon tadi.

Interferon dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh kita bagi melawan serangan virus, dan nutriferon membantu tubuh kita untuk menghasilkan lebih banyak interferon sekaligus mengelakkan serangan virus lain dan virus2 yang bereplikasi dalam sistem kita.

Tahukah Anda?
Ahli sains dan pakar perubatan telah mengenal pasti interferon sebagai komponen utama yang memastikan fungsi sistem imun yang kuat.

Nutriferon Shaklee bukan ubat dan tidak mendatangkan kesan sampingan seperti kita makan ubat umpamanya antibiotik yang ‘mematikan’ kebanyakan bakteria termasuk yang kita perlukan.

Jadi, kenapa pilih Nutriferon Shaklee?

Disini saya mahu berkongsi 9 kebaikan Nutriferon dan kenapa kita patut beli.

Nutriferon menggalakkan penghasilan interferon
Saintis mendapati interferon sangat kritikal dalam kesihatan daya tahan tubuh. Dan Nutriferon adalah SATU-SATUNYA SUPLEMEN yang dihasilkan oleh pakar imunologi yang meningkatkan penghasilkan interferon secara semulajadi.

9 Kebaikan

Nutriferon dihasilkan oleh pakar yang menemui interferon
Dr. Yasuhiko Kojima adalah pakar imunologi yang menjumpai interferon selepas kajian selama 40 tahun untuk mencari apakah bahan semulajadi dalam tubuh yang memberi perlindungan. Itulah dia interferon yang ditemui pada tahun 1954. dan Dr. Yasuhiko Kojima menghasilkan produk yang membantu meningkatkan interferon.

♥ Kajian selama 40 tahun
Kajian oleh Dr. Yasuhiko Kojima, bukan sehari dua beliau mengkaji untuk hasilkan produk ni tapi selama 40 tahun lamanya dan Dr. Yasuhiko Kojima masih berada di Jepun untuk kajian kajian lain.

♥ Ramuan yang dipatenkan
Nutriferon adalah unik sehingga ia dipatenkan. Ia mengandungi pumpkin seed extract, safflower flower extract, Asian Plantain seed extract, and Japanese Honeysuckle flower extract yang sememangnya mmg bagus utk kesihatan.

♥ Disokong oleh 4 ujian klinikal
[1] Ushiroyama T., Yoshida S., Tadaki K., Ikeda A., Ueki M. “Clinical efficacy of EH0202, a Kampo formula, on the health of middle-aged women.” Am J Chin Med. 2004;32(5):755-70.
[2] Ushiroyama T,Yoshida S,Tadaki K, Ikeda A, Ueki M.A pilot study of a Kampo formula, EH0202, with intriguing results for menopausal symptoms. J Altern Complement Med. 2004 Apr;10 (2):397-9.
[3] Kaji K,Yoshida S, Nagata N,Yamashita T, Mizukoshi E, Honda M, Kojima Y, Kaneko S. An open-label study of administration of EH0202, a health-food additive, to patients with chronic hepatitis C. J Gastroenterol. 2004 Sep;39(9):873-8.Kubo M, Hashimoto Y,Yoshida S.
[4] The effect of health food containing EH0202 on physical and mental symptoms accompanying menstruation in women with premenstrual syndrome (PMS).Clin Pharm Ther. 2004;14(2):129-142.

♥ Formula Eksklusif
Dilindungi oleh 3 Patents. NutriFeron disokong dengan TIGA patents hanya boleh didapati daripada distributor Shaklee.

♥ Mudah diminum
Rasanya unik dan sedap, sesuai diambil oleh sesiapa saja (untuk kanak-kanak sila rujuk ejen anda terlebih dahulu!).

♥ Mudah dibawa
Nutriferon dipek dalam sachet kecil dan sangat mudah untuk dibawa kemana-mana. Sangat sesuai bagi yang kuat melancong atau si pengembara. Macam saya yang selalu traveling KK-Labuan-Miri setiap bulan, memang wajib Nutriferon dalam beg dan kadang-kadang dalam poket saja.

♥ Boleh dijadikan sos salad atau makanan
Serbuk Nutriferon bukan saja boleh diminum, tapi boleh juga ditambah dalam sos atau dressing salad. Sangat berkhasiat dan mudah sekali.

Saya kongsi lagi cadangan Resepi Tuna Sandwich bersama Nutriferon

Bahan-Bahan:
1 tin Tuna dalam minyak zaitun
1 Bawang sederhana, dicincang
1/2 tomato, dipotong dadu
2 pek Nutriferon
6 keping roti
1 sudu besar mayonis

Cara:
Dalam satu mangkuk, campurkan tuna, bawang, mayonis, tomato dan Nutriferon
Campurkan campuran tuna pada tiga keping roti dan atas dengan hirisan roti yang tinggal.

DetoxBahRecipe (22)

Sangat mudahkan? Selamat mencuba!

Untuk order online, klik terus di bawah. Atau whatsapp saya untuk info selanjutnya.

Shaklee_Murah

Girllyen Marcie (#Focus369)

Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: DetoxBah Facebook Page
Instagram: DetoxBah Instagram

* Walaupun produk-produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.