Happy! Dapat hadiah dari Jepun!

Biasalah lepas balik dari darat, pasti ada stock yang banyak tengah menunggu saya di rumah untuk diagihkan kepada pembeli yang sudah lama menunggu. Thank you sebab menjadi pembeli setia dengan saya. Saya suka berinteraksi dengan customer saya sebab bukan sahaja dapat mengenali di antara satu sama yang lain, tapi berpeluang juga untuk mendengar testimoni daripada mereka.


Seperti biasa, hari ini saya melawat KK Branch. Dalam perjalanan sempat lagi yang minta selit order. So bolehlah sekali buat penghantaran. Waktu dekat Shaklee KK Office Branch, saya sempat bertanya ada atau tidak barang untuk saya dari Master Aya Chalo. Mulanya, dia bagi muka macam tiada barang untuk saya. Rupanya Master tulis nama glamour pula. Girl di situ. Hehehehe, ada Instant Protein Perisa Coffee dan lain lain. Happy sampai tidak sanggup mau guna produk tu. Malaysia tiada, di Jepun saja ada macam tu. Untunglah saya pun berpeluang merasa kan? (Tapi belum cukup semangat lagi untuk buka. Rasa macam mau frame lepas tu lekat di dinding pun ada.)

Kenapa saya boleh dapat gift tu? Bukan sebab Master Aya sayang saya seorang, tapi sebab challenge yang dia bagi saya telah usahakan dan melayakkan diri untuk mendapat reward tersebut. Itulah yang best dengan Shaklee. Biarpun Master Aya tu pangkat ‘nenek’ Shaklee saya, reward yang dia bagi selalunya memberi peluang especially SID SID yang baru untuk tunjukkan kebolehan masing masing. Bagi saya, dapat atau tidak bergantung dengan usaha mau atau tidak mahu saja. Dan saya bersyukur dapat reward ini.


Jom join ahli sekarang. RM68.90 dan kita gandakan pulangannya.

32 Kelebihan Shaklee ESP

Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan and perkembangan. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.*Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Tingkatkan tenaga harian anda dengan minuman protein kami yang mempertingkatkan TENAGA-stamina anda. Protein soya berasaskan tumbuhan untuk tenaga yang lebih lama.

Tahukah Anda?

Dr. Forrest C. Shaklee mencipta formula protein soya isolat pertama pada tahun 1961.

KeISTIMEWAAN Shaklee
Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).

Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.

Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.

Membekalkan 9 asid amino.

Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

Kebaikan dan Kelebihan ESP

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan.

2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam 

3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan

4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.

5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan, 

6. Memberi ton warna kulit yang sekata

7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu

8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)

9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

10. Rendah lemak, tanpa kolestrol

11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya

13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone

14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan

15. Membantu mengurangkan risiko kanser, 

16. Bertindak sebagai antioksidan, 

17. Menguatkan sistem imun tubuh, 

18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 

19. Memelihara kesihatan jantung 

20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua

21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan

23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 

24. Membantu merendahkan paras kolestrol, 

25. Mencegah osteoporosis 

26. Membantu pembentukan sel-sel baru.

27. Membantu menyembuhkan gastrik. 

28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.

29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.

30. Memudarkan parut

31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak

32. Kecantikan kulit dan rambut


Banyak kelebihannya bukan?Sebab itulah stock datang saja terus habis stock. Siapa yang mau tu, boleh whatsapp terus untuk dapatkan hari ini. Ready stock. Limited, siapa cepat dia dapat.

Girllyen Marcie (#Focus369)

Your Trusted SID

Pengedar Shaklee

Seluruh Malaysia

Tel: 0168128716

Email: detoxbah@gmail.com

FB: http://www.facebook.com/detoxbah

Instagram: http://www.instagram.com/detoxbah

* Walaupun produk-produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Crew Change Day!

Today is our crew change day! Hari yang paling excited bagi setiap orang yang kerja offshore, walaupun hanya 2 minggu di laut, dan akan berehat 2 minggu di darat, inilah hari yang ditunggu tunggu setiap kali berada di laut. Walaupun ada yang baru 3 hari di laut pun boleh teruja bila fikir keluar dari penjara laut. 

Tidaklah seteruk yang disangkakan tapi imaginelah kalau 2 minggu atau lebih,berapa wayang premier sudah yang kami terlepas?Atau bazaar ramadhan yang jual cendol tu?Lagi lagi kalau terlepas hari perkahwinan kawan dari umur 2 tahun. Kenalah bersabar dan sentiasa berfikiran positif.

Setiap kali hari crew change, atau pertukaran krew, tugas saya adalah memastikan logistik orang yang keluar masuk, dan informasi helicopter atau bot adalah tepat dan mengikut jadual yang telah disediakan. Bergantung dengan jadual, ada yang awal jam9 sudah sampai darat, ada yang sebelah tengahari. Biasanya kami menggunakan helikopter balik ke darat, masanya kurang lebih 50minit dari platform sampai ke darat. Kalau pakai bot, 6-8 jam bergantung dengan ketenangan laut.

Memandangkan tempat saya bertugas adalah lautan Sarawak,majoriti pekerja adalah dari Sarawak. Setiap kali balik ke darat, Miri adalah pusat kami keluar masuk ke laut. Oleh kerana ‘home base’ saya adalah Labuan, saya kena terbang lagi menggunakan MasWings dari Miri ke Labuan. Lepas itu bergantung dengan keadaan, saya ambil ferry atau connecting flight untuk pulang ke Kota Kinabalu pula. Memang 1 hari travel. Setiap 2 minggu macam tu. Itulah badan saya perlukan nutrisi yang secukupnya untuk saya ‘KEEP GOING’.

Syukurlah hari ini,selamat sampai ke pangkuan suami dan anak. Belum sempat check pregnant atau tidak, datang bulan la pula hari ini. 😂 Nampaknya tanda tanda hamil hari tu adalah tanda tanda mau period pula. Nampaknya kena turun laut lagi selepas ni. Baru berangan cuti 2 tahun dari offshore. Selamat malam. Jangan lupa order Shaklee dari saya ok?

3 Tips Mengatur Masa

Bak kata pepatah melayu, Masa Itu Emas. Tanpa disedari, masa terlalu laju membuatkan ramai yang tidak mendapat apa yang diingini pada masa yang ditetapkan. Contohnya beli rumah, kumpul duit 5 tahun, belum belum 5 tahun, harga rumah yang diidamkan pun sudah 2 kali ganda.

Adakah itu terjadi disebabkan masalah masa atau kewangan? Boleh jadi kedua-duanya sekali. Namun, Masa yang memainkan peranan penting dalam kehidupan kita. Jika kita mampu mengawal masa, kita mampu mengerjakan apa yang kita mahukan, dan jika sebaliknya, kita akan dimamah usialah nampaknya.

Jadi bagaimana untuk kita aturkan masa? Biasanya orang akan cakap, berikan perhatian kepada perkara yang paling penting dahulu. Saya kongsikan 3 cara saya menguruskan masa.

N62_HouseCleaningChecklist-130

  1. Rancang dan tetapkan had masa anda – Sebelum tidur, pelan jadual atau rancangan pada hari esok, tentukan deadline dan had masa setiap task, contohnya jam5 sediakan anak untuk ke sekolah, jam6 sarapan, jam7 hantar anak ke sekolah, etc. Apabila kita pelan lebih awal, masa kita akan teratur dan kita pun tidaklah buang masa memikirkan apa yang patut dilakukan pada masa itu. Set alarm atau reminder untuk setiap task barulah kita sentiada patuh. Jangan pula tekan snooze saja. Bertangguh itu satu kerugian. Lambat bertindak, result pun lambat jugalah.
  2. Fokus – Apabila kita melakukan sesuatu, pastikan tidak terpesong ke arah lain. Contohnya pengaruh kawan, kena habiskan task sebelum jam4, jam3 kawan bawa minum petang, mau ikut juga end up kelam kabut habiskan task yang hanya ada beberapa minit.
  3. Sentiasa bagi ruang kepada fizikal dan mental anda – Bukan semua masa itu digunakan untuk melakukan pekerjaan, bagi peluang juga otak kita rehat, dapatkan tidur yang cukup, ini membantu kita untuk berfikir dengan lebih baik dan membuat keputusan yang betul.detoxbah

Ada banyak lagi tips untuk mengatur masa, tapi kalau 3 tips asas di atas ini pun susah mau patuh, rasanya tiada cara lain lagi mau atur masa dengan baik. Apa pun, masa pun sudah lewat, waktu untuk tidur sudah. Selamat malam!

Shaklee Daily Essential

Hari ini, berakhirlah cuti sekolah yang panjang, bagi ibu bapa di luar sana, pasti sibuk awal mengurus anak untuk ke sekolah, dan anak saya pula sibuk diurus oleh neneknya. Lepas balik, kenalah hadiah Vivix untuk ibu tersayang sebab masih mampu mengurus cucunya ke sekolah.

Sama seperti waktu saya kecil, nenek saya yang menguruskan saya ke sekolah setiap pagi sehingga darjah 3 kerana pada masa itu kedua ibu bapa saya bekerja di tempat lain. Macam tradisi turun temurun bukan? Itulah saya pun kena jaga kesihatan supaya panjang umur dan mampu menjaga cucu bila sampai waktunya nanti.

Kenali set yang saya amalkan setiap hari.

Vitamin_Penting

💚SHAKLEE DAILY ESSENTIAL SET💚

Set Asas ini perlu diambil bagi memastikan tubuh badan kita sentiasa sihat dan cergas untuk melaksanakan tugasan seharian.

Luangkan masa baca fungsi vitamin ni sekejap.

VITALEA -IRON FORMULA
🌼 Merupakan Multivitamin lengkap mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral
🌼 Melengkapkan nutrisi yg diperlukan oleh badan
🌼 Menyokong kesihatan keseluruhan dan tenaga
🌼 Menyokong kesihatan tulang dan sistem imunisasi
🌼 Memberi perlindungan daripada radikal bebas

ESP_Murah

ESP -SOY PROTEIN
🌼 Protein lengkap untuk pembinaan sel-sel sihat dan komponen utama kepada hormon manusia
🌼 Menyokong penghasilan komponen dalam sistem imun
🌼 Lengkap dengan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan
🌼 Rendah lemak, rendah GI, tanpa laktosa dan kolestrol

OMEGA GUARD
🌼 Menyokong fungsi normal sel badan
🌼 Membantu peredaran darah lebih lancar
🌼 Mengurangkan risiko penyakit jantung

VITA C PLUS
🌼 Membantu menguatkan sistem imun badan
🌼 Merupakan antioksidan dan bertindak menghalang radikal bebas

B COMPLEX
🌼 Penting untuk fungsi tubuh kerana membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel badan.

Kalau berminat jaga kesihatan macam saya, boleh whatapp ok? Saya sedia membantu.

–> www.wasap.my/60168128716
–> www.wasap.my/60168128716
–> www.wasap.my/60168128716

Untuk order online, boleh direct click gambar di bawah.

Daily_Essential_Set
Klik gambar untuk order online

Girllyen Marcie (#Focus369)
Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: www.facebook.com/detoxbah
Instagram: www.instagram.com/detoxbah

* Walaupun produk-produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

7 Tanda Awal Kehamilan

Pagi ini, saya tersedar semakin hari semakin kerap saya membuang air kecil. Kebiasaanya walaupun saya minum air yang banyak, tidak sekerap 2-3 hari ini ke tandas. Bayangkan setiap jam saya ke tandas membuang air kecil especially hari ini.

Then I just realized, sejak kebelakangan ini, saya kerap mencari makanan manis, ais krim dekat mess room (tempat makan di platform) ada macam masuk 3 kali saya ambil minggu ini, dan setiap pagi bangun memang rasa malas mau bangun. Tanda tanda seperti waktu awal saya mengandung dulu. Mungkin ya, mungkin tidak. Mungkin juga tanda tanda haid akan datang? Kita akan tahu selepas saya pulang nanti.

Tanda-hamil

Mari kita selongkar tanda-tanda hamil:

1) Haid Lewat
Ini adalah sebab yang normal sekiranya mempunyai kitaran hair yang teratur. Usah risau, pregnancy kit atau pregnancy test boleh didapati di farmasi berdekatan anda, kedai Watson dan Guardian pun ada., boleh terus check dekat rumah. Tidak perlu tunggu lama, kecuali macam kes saya, kena balik darat baru dapat disahkan. (Tidak lama lagi, don’t worry. Lagipun masih awal dan kitaran haid saya tidak teratur. Masih kena ambil langkah berjaga-jaga.)

2) Morning Sickness atau rasa mual
Biasanya kalau kita tengok drama yang tiba tiba muntah tu, terus kita pun tau heroin tu mengandung kan? Ya, memang itu adalah salah satu tanda juga. Ada juga ibu ibu yang sampai tahap berhenti kerja sebab morning sickness ni, jadi bukan sahaja suami perlu bagi sokongan moral, tapi majikan pun kenalah faham situasi ini. (Itupun kalau majikan sudi carikan pengganti sementara) Waktu saya mengandung dulu, tiada morning sickness cuma rasa mau makan manis manis itu ada.

tanda_hamil

3) Sakit Kepala atau Pening Pening
Hormon perempuan ni berubah apabila mengandung, jadi gangguan sakit kepala atau pening-pening boleh berlaku. Tekanan darah juga boleh rendah dan ada yang tinggi bergantung dengan fizikalnya.

4) Penat dan Malas
Bila isteri kamu rasa penat atau malas disebabkan mengandung, wahai suami janganlah cakap isteri mengada-ngada pula. Sudah kamu buat dia mengandung, jagalah dia seadanya, ingat senang mengandung? 9 bulan mengandung, suami juga yang dapat nama.

set-hamil-Shaklee

5) Mood Swing
Ada satu uncle saya cakap dulu, don’t messed with pregnant lady. Sensitive. Sekejap happy, sekejap nangis, sekejap habis kamu kena marah tiada sebab. Kepada sang suami, bersabarlah selama 9 bulan, kadang-kadang di awal kehamilan saja, tapi ada juga yang sampai anak lahir masih mood swing sampai meroyan. Berdoa banyak-banyak ya?

6) Kerap Buang Air
Bila wanita mengandung, saiz uterus berubah saiz dan compress pundi kening sampai memaksa untuk balik balik ke tandas buang air kecil. (Macam sekarang ini lah, setiap 1 jam p tandas, rasa gelisah pula)

tanda-tanda_hamil

7) Payudara yang Tegang dan Sensitif
Rasa macam payudara bengkak dan lebih sexy daripada yang biasa. Paling bagus pakai bra yang tidak berdawai agar payudara lebih selesa. Walaupun tanda tanda kehamilan ini bukan yang paling jelas, ia masih lagi satu petunjuk yang seseorang wanita itu hamil.

Ada banyak lagi tanda-tanda awal mengandung tapi 7 senarai di atas adalah yang banyak dialami oleh ibu ibu yang sudah berpengalaman.

Kalau sudah disahkan hamil, pastikan makanan terjaga kerana trimester awal ini sangat fragile, dan jika tidak berhati hati boleh menyebabkan keguguran. Dapatkan nutrisi yang secukupnya untuk tumbesaran si kecil dengan Set Hamil Shaklee, seperti mana yang saya pernah amalkan waktu anak pertama. (Mudah mudahan yang akan datang lagi)

Memperkenalkan Set Hamil Shaklee – Saya suka berkongsi sebab saya sendiri sudah mengamal dan rasa keberkesanannya.

set-hamil-murah

Vita-lea Iron Formula

♥ Dirumus khas dengan 28 vitamin-vitamin penting dan mineral perlu untuk kesihatan optimum dan tenaga
♥ Sumber Zat besi – kekurangan zat besi boleh menyebabkan anemia dalam wanita mengandung dan ibu menyusu masa trimester terakhir fetus menyerap zat besi dari ibu
♥ Mengurangkan risiko kelahiran bayi kurang matang
♥ Hemoglobin : mengangkut oksigen dalam darah (ibu dan bayi)
♥ Kuantiti darah meningkat semasa kehamilan

B Complex with Folic Acid

♥ Sumber Asid Folic: 400mcg harian sebelum konsepsi dan semasa awal kehamilan mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehinggan 70%.
♥ Menyokong sistem saraf sihat
♥ Penghasilan hormon dan sel-sel darah merah
♥ Penghasilan tenaga

Vita C Plus

♥ Sebagai sistem imum membantu lawan jangkitan dan penyakit (bagi wanita hamil, pantang dan menyusu bayi)
♥ Penghasilan kolagen – membina tulang rawan dan otot-otot dan tulang fetus
♥ Mengandungi bahan semulajadi seperti bioflavonoids , hesperidin dan rose hips untuk meningkatkan vitamin C

Ostematrix

♥ Kalsium untuk tulang kuat dan sihat(40% daripada susu ibi mengandungi kalsium)
♥ Membantu mengasimilasikan kalsium kedalam tulang dan menguatkan merangsang penyerapan kalsium
♥ Bantu dalam metabolisme tulang
♥ Mengaktifkan enzime yang menbantu dalam pembinaan kepadatan tulang

ESP
♥ Sumber protein yang mengandungi asid-asid amino lengkap termasuk 9 asid perlu
♥ Bebas laktosa secara semulajadi
♥ Bebas kolesterol secara semulajadi
♥ soya tidak diubah suai secara genetik(GMO)
♥ Membantu penghasilan susu ibu
♥ Trimester ke 2 & 3 bayi sedang berkembang dengan pantas
♥ blok-blok pembinaan asas ibu & bayi

Omega Guard
♥ EPA dan DHA memberi kesan positif terhadap perkembangan kognitif dan visual bayi bagi ibu hamil
♥ Mengurangkan risiko alahan kepada bayi yang dikandung
♥ Mengandungi 540mg EPA dan 360mg DHA.

HARGA SET HAMIL BASIC SHAKLEE
(effective April 2017 including GST)

Vita-Lea – RM99.38 (120biji untuk 4bulan)
B-Complex with Folic Acid – RM58.75 (120biji untuk 4bulan)
Vita C Plus – RM103.35 (180biji untuk 6bulan)
Ostematrix – RM64.93 (120biji untuk 1bulan)
================
Jumlah RM326.41
================

SET HAMIL PREMIUM (SET HAMIL BASIC + ESP + OMEGA GUARD)
(effective April 2017 including GST)

Vita-Lea – RM99.38 (120 biji untuk 4 bulan)
B-Complex with Folic Acid – RM58.75 (120 biji untuk 4 bulan)
Vita C Plus – RM103.35 (180 biji untuk 6 bulan)
Ostematrix – RM64.93 (120 biji untuk 1 bulan)
ESP – RM170.93 (2 sudu sehari 1.5 bulan)
OmegaGuard – RM144.43 (90 biji untuk 1.5 bulan)
================
Jumlah RM641.77
================

Ini adalah harga retail dan bakal ibu boleh mendapatkan harga yang lebih jimat apabila mendaftar sebagai ahli (worth RM69). Kelebihan jadi ahli, apabila vitamin habis, boleh beli dengan harga jimat sampai waktu beranak dan waktu menyusu nanti. Tiada paksaan untuk berniaga, kerana misi Shaklee adalah membantu kita untuk jana kesihatan. 48682427 - stamp or label with the text free membership, vector illustrationUntuk keterangan lanjut atau cara dapatkan FREE MEMBERSHIP, whatsapp saya:

–> http://www.wasap.my/60168128716
–> http://www.wasap.my/60168128716
–> http://www.wasap.my/60168128716

Atau beli online terus dengan kad Debit/Kredit:

–> http://bit.ly/2s87xlV
–> http://bit.ly/2s87xlV
–> http://bit.ly/2s87xlV

Girllyen Marcie (#Focus369)
Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: www.facebook.com/detoxbah
Instagram: www.instagram.com/detoxbah

* Walaupun produk-produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

3 Tips Kerja Offshore

Hari ini saya ingin kongsikan pengalaman pertama kali naik ke pelantar minyak. Asal dengar saja pelantar minyak, semua orang mesti anggap orang yang kerja di pelantar minyak ini, gaji dia beribu ribu lemon. Hakikatnya makan lemon saja lebih itupun kadang kadang lemon tidak sampai, tidak semua bernasib baik seperti yang disangkan, biasalah cari makan.

Jadi? Apa syarat atau kelayakan masuk offshore? Bergantung dengan jawatan yang kamu mahu. Kalau catering crew, lain lagi kelayakan dia. Perkara paling penting sebelum ke offshore adalah:

1) Pemeriksaan Kesihatan – Ini PALING PENTING dan bukan check demam atau tidak, lepas tu boleh naik offshore. Dia akan check semua aspek termasuk ada penyakit kronik atau tidak. Kalau kolesterol tinggi, diabetes, tinggi darah, memang sangat tipislah harapan kamu kecuali pengalaman kamu memang diperlukan di offshore, itupun kalau doktor sahkan kamu boleh masuk offshore selama tempoh yang ditetapkan.

2) BOSIET Training – Basic Offshore Safety Induction and Emergency Traning. Ini kalau tiada gerenti tidak boleh naik offshore. Dan ada company yang kena ada OPITO approved. Paling tidak pun kena ada Safety Training dan HUET.

Tips_Offshore
Inilah rupa helideck yang kami jejak setiap kali datang dan pergi

3) Training lain yang berkaitan dengan jawatan yang dipilih. Contohnya jadi rigger, kenalah ambil course rigging & slinging. Bukan Ringing and Singing ok?

Kelebihan bekerja di pelantar (bergantung dengan lokasi):

1) Pekerja pelantar tidak terdedah dengan kesesakan lalu lintas setiap hari ke pejabat
2) Tidak pakai duit selama berada di pelantar (Jimatlah katakan)
3) Makan minum ditanggung sepenuhnya
4) Cabin dikemaskan setiap hari
5) Berpeluang naik cruise percuma *Mabuk laut percuma
6) Berpeluang naik helicopter
7) Gym percuma

Offshore_Job
Kemudahan Gym dekat offshore – Mesti kena sentiasa fit

Keburukannya pula:

1) Jauh dari keluarga (confirmlah)
2) Risiko kemalangan yang dasyat
3) Sudah masuk pelantar, susah mau balik darat (kes pindah kerja)
4) Tidak dapat balik on time apabila ada kecemasan
5) Tiada Line Telefon (DiGi pun tiada biarpun dia cakap I will follow you)
6) Line internet macam zaman batu, ada yang langsung tiada internet.
7) Risiko terjun laut
8) Boleh jadi gila

Sebenarnya, sekarang pun sudah hampir separuh gila menaip semua ni. (Biasalah, menunggu hari mau pulang)

Platform sebenarnya banyak jenis, ada platform yang menghasilkan minyak, ada yang menghasilkan gas, dan ada yang kedua duanya sekali. Antara jawatan yang ada di offshore adalah:-

1) OIM – Offshore Installation Manager
2) Maintenance Supervisor
3) Production Supervisor
4) Production Technician
5) Mechanical Technician
6) Instrument Technician
7) Electrical Technician
8) Radio Operator
9) Camp Boss
10) Cook

Dan banyak lagi. Jadi, jangan selalu anggap asal dengar kerja offshore saja gerenti engineer. SAYA BUKAN ENGINEER.

I am The Voice.

Cari_Kerja_Offshore
Walau apa pun pekerjaan yang kita lakukan, sentiasalah bersyukur

Okay, that’s all for now. Cerita lagi di lain hari. Selamat berhujung minggu! (Oh, Offshore tiada istilah hujung minggu. Hari hari kerja kecuali offday. ☻)

 

3 Cara Mulakan Perniagaan Shaklee

Secara jujurnya, tidak susah untuk berjaya dalam business ni kecuali RAJIN, SABAR dan KUAT BERUSAHA. Kita hidup di bumi yang bulat, dan semua benda sentiasa berkait rapat, orang putih cakap ‘Connected’. Yang menyempurnakan kehidupan kita adalah Segi Tiga. Kenapa segi tiga? Sebab kebanyakkan faktor berjaya dipengaruhi dengan 3 aspek. Contohnya, orang yang ingin berkahwin, dia kena bercinta atau merisik dulu, lepas tu tunang atau kahwin terus, lepas tu ada anak. Untuk dapatkan lesen memandu, pertama kita kenalah belajar dulu, lepas tu ujian memandu, barulah dapat lesen memandu. Pemanduan yang selamat juga perlukan tiga segi ini, faktor Pemandu, Kenderaan dan Teknik Pemanduan yang betul barulah kita sampai ke satu destinasi yang di tuju dengan selamat. Bayangkan ada kenderaan, dan teknik pemanduan tapi pemandu dia mabuk, bahaya bukan? Ataupun pemandu memang terlatih, teknik memang high class la orang cakap, tapi kereta pun kurang tayar, jawapan dia tetap bahaya. Kalau salah pakai segi tiga apa akan jadi? Cinta tiga segi la nama dia. Hahaha! Just kidding.

So malam ini, saya mau kongsikan sedikit bagaimana mulakan business Shaklee. Ramai di luar sana yang suka buat business bukan? Ada yang minat, ada yang sebab terpaksa. Ya lah, sekarang kalau gaji RM1,200 saja, macam mana mau survive. Kalau dapat kawan yang berlagak lagi, mau juga ikut lagak dia, lagak papa kedanalah jawabnya. Zaman sekarang, tidak ramai remaja atau dewasa yang berumur awal 20an pandai mengatur langkah business. Mereka beranggapan, selepas habis study, kerja hakiki adalah tapak permulaan menjana pendapatan atau sebab desakan untuk bayar balik PTPTN. Masalahnya, student mana ada duit banyak kalau mau buka business besar. Ada pun cukup untuk beli canopy setelah ikat perut 6 bulan untuk berjualan di tepi jalan. Dengan Shaklee, sangat mudah, hanyalah bermodalkan RM69 sahaja, siapa saja yang berumur 18 tahun ke atas layak memulakan business Shaklee.

3 Cara Mulakan Perniagaan Shaklee

  1. GUNA – Kenali Shaklee tidak sah dengan terus mulakan business tanpa mencuba produknya dahulu. Tidak salah membuat sedikit research sebelum memulakan perniagaan bersama Shaklee, namun begitu berkenalanlah dengan Shaklee melalui penggunaan produk Shaklee. Kalau rasa produk Shaklee mahal, cuba Peppermint-Ginger Plus Shaklee (90 Tablet) dengan harga RM50.35 sahaja. Peppermint Ginger Plus mengandungi formulasi 4 herba termasuk pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk membantu penghadaman dan melegakan kembung perut. Pudina dan halia sering digunakan secara tradisional bagi menenangkan dan melegakan perut. Ia juga membantu melawaskan penghadaman. Jadilah diri anda sebagai testimoni yang terbaik.
  2. KONGSI – Selepas mendapat manfaat daripada pengambilan produk Shaklee, kongsikan pengalaman anda. Saya percaya pasti keputusannya baik sekiranya diambil dengan konsisten. Ceritakan bagaimana Shaklee tengah mengubah kehidupan anda, daripada kurang sihat jadi sihat, belajar tentang nutrisi dan kepentingannya dan semua perjalanan bersama Shaklee. Gandakan perkongsian sebab itu adalah perkara penting yang perlu anda lakukan untuk mengembangkan perniagaan anda. Ingat apa iklan yang selalu kita tengok di TV? McDonald, KFC, Coca-Cola, semua ini makanan segera yang boleh memudaratkan sekiranya diambil terlalu kerap, tetapi kerana mereka tidak pernah putus mengiklannya produk mereka, business mereka semakin hari, semakin ramai. Sedangkan syarikat macam ini yang sudah mendapat untung berjuta ringgit, apa masalahnya kita beriklan untuk satu yang menjana kesihatan kita?
  3. BINA – Kembangkan perniagaan Shaklee anda dengan mengajar anak anak Shaklee anda. Zaman sekarang tidak perlu kita buat fully offline coaching, tidak perlu kita datang ke rumah downline, menyusahkan downline buat air lagi untuk explain itu ini. Downline yang bijak, akan cuba korek rahsia kejayaan anda, dan mereka tidak akan diam diam dan hanya tengok kamu berjaya. Malu bertanya sesat jalan bukan? Cuma, janganlah biarkan anak anak Shaklee kita macam begitu saja. Walaupun mereka join member hanya untuk makan supplemen, memberi semangat dan bagi petunjuk kepada mereka juga salah satu cara kembangkan perniagaan anda. Ingat, bersatu kita teguh, bercerai kita roboh.

Jangan tunggu lama, sebab lagi lama kamu berfikir lagi lambat pulangannya. Bukan saja pulangan dari segi cash, untuk belajar juga memakan masa. Yang penting langkah pertama sudah dibuka.

IMG_7419

Apa keistimewaan kalau ambil Shaklee dari saya?

Ini feedback dari downline dan customer yang ambil dari saya:-
💚 Free consulation (Sudah Pasti)
💚 Dapat Free makan 😅 (Sekali sekala)
💚 Sometime Free Vitamin (Untuk testing)
💚 Tiada tekanan mau beli produk
💚 Tiada tekanan mau cari orang join business
💚 Banyak sharing resepi
💚 Banyak info menarik
💚 Senang tolak ansur
💚 Penghantaran yang mantap
💚 Chemistry yang jarang ada
💚 Paling best dapat jumpa saya 😍

Jadi siapa siapa yang rasa kurang kasih sayang berbusiness, betul betul mau jana income lebih, atau rasa mau cuba ESP kah,Vitamin C kah,jangan malu dan segan,PM sahaja. Saya akan cuba yang terbaik untuk memastikan kita puas hati. Saya jenis yang cergas dan ceria tanpa mengira bangsa dan agama. Bersikap terbuka walaupun diberi kritikan. 😁

 

 

Kalau berminat mau tau kelebihan Bisnes dengan teknik halimunan atau teknik ninja kami,boleh baca terus dibawah.
.
.
Kelebihan Bisnes dengan Shaklee
.
.
🌸Join member terus dapat:
Keuntungan beli harga ahli
Untung retail sehingga 25%
Peluang jana pendapatan demi kesihatan sekeluarga
Sesuai dengan Pelajar, Suri Rumah, Kekangan Pergerakkan, Sibuk dengan anak anak, etc.
.
.
🌸Kebebasan berurusan:
Transaksi pembelian boleh dilakukan di www.Shaklee2u.com.my dan branch terdekat anda
Boleh order online dan penghantaran terus ke pelanggan
Tidak perlu simpan stock
Tidak perlu modal ribu-ribu
Kumpul point dan tukar kepada bonus tunai setiap bulan serendah RM23 dan infiniti
.
.
🌸Bonus Reward:
Peluang Cash Bonus & Insentif
Peluang Insentif Kereta
Convention Shaklee
Percutian antarabangsa lima bintang
Peluang mengerjakan Umrah (Muslim)
Reward bonus dari leader leader
.
.
🌸Product knowledge & marketing:
Online coaching Telegram, Whatsapp, Video Live, etc.
Secret Group mengungkap Rahsia Marketing Online, Cara Menulis Blog, Cara Meluaskan Perniagaan, etc.
.
.
🌸Modal
RM68.90 atau FREE MEMBERSHIP dengan setiap pembelian 200uv seperti Twin Pack Vivix
.
.
Healthier Life, Happier Life

Untuk order direct dengan saya, whatsapp terus:

–> www.wasap.my/60168128716
–> www.wasap.my/60168128716
–> www.wasap.my/60168128716

Dapatkan Shaklee anda hari ini.

Contact saya untuk daftar secara esklusif.

Girllyen Marcie (#Focus369)
Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: www.facebook.com/detoxbah
Instagram: www.instagram.com/detoxbah

* Walaupun produk produk ini membantu meningkatkan kesihatan, tapi tidak bermaksud produk ini bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

5 Tips Untuk Mengawal Kolesterol

Dulu sebelum masuk pelantar minyak offshore, atau di mana mana tempat yang berisiko tinggi, medical adalah aspek yang pertama sekali untuk lulus. Kalau kolesterol tinggi, belum tentu dapat kerja walaupun keputusan akademik kamu itu bagus.

Kolesterol adalah lemak seperti bahan yang yang terdapat dalam semua sel-sel badan. Lemak yang macam rupa lilin yang biasanya nampak atas lamb chop yang sudah sejuk.

Badan kita memerlukan sedikit kolesterol untuk membuat hormon, vitamin D, dan bahan-bahan yang membantu kita mencerna makanan. Badan kita membuat semua kolesterol yang diperlukan. Walau bagaimanapun, kolesterol juga ditemui dalam beberapa makanan yang kita makan.

Kolesterol bergerak melalui aliran darah kita dalam pakej kecil yang dikenali sebagai Lipoproteins. Pakej ini dihasilkan daripada lemak di bahagian dalam dan protein dari luar.

Dua jenis lipoproteins yang membawa kolesterol ke seluruh badan kita: lipoprotein berketumpatan rendah (LDL) dan lipoprotein berketumpatan tinggi (HDL). Tahap yang sihat bagi kedua-dua jenis lipoprotein adalah penting.

Kolesterol LDL dikenali sebagai kolesterol jahat. Tahap LDL yang tinggi membawa kepada pembentukan kolesterol dalam arteri kita. (Arteri adalah saluran darah yang membawa darah dari jantung kepada badan kita.)

Kolesterol HDL pula lebih dikenali sebagai kolesterol “baik”. Ini adalah kerana ia membawa kolesterol dari bahagian-bahagian lain badan kembali ke hati kita. Hati kita akan membuang kolesterol daripada badan kita.

Kolesterol tinggi membawa risiko penyakit jantung dan serangan jantung. Anda boleh merawat kolesterol dengan ubat-ubatan, tetapi adalah lebih baik untuk mengawal kolesterol dengan mengubah gaya hidup anda.

5 Tips Untuk Mengawal Kolesterol

1. Makan makanan yang menyihatkan jantung

Walaupun anda sudah terbiasa dengan pemakanan yang kurang sihat dan mempunyai kolesterol tinggi, perubahan cara makan boleh membantu anda mengurangkan kolesterol seterusnya meningkatkan kualiti kesihatan jantung. Shaklee Detox Plan menyediakan cara pemakanan yang sepatutnya kita amalkan setiap hari.

2. Buat senaman setiap hari atau lebih kerap dalam seminggu

Senaman boleh mengawal kolesterol. aktiviti fizikal sederhana boleh membantu meningkatkan kolesterol ketumpatan tinggi lipoprotein (HDL), kolesterol “baik”. Sekiranya anda tidak mempunyai sebarang masalah bersenam, lakukan sekurang kurangnya 30 minit sehari. Tambah aktiviti fizikal, seperti membersihkan ruang halaman rumah, atau menaiki tangga daripada menggunakan lif di tempat kerja, berbasikal atau bermain suka kegemaran seperti bola sepak.

3. Kurangkan berat badan

Badan yang berat membawa kepada kolesterol tinggi dan mengurangkan berat badan juga akan menurunkan 5-10% tahap kolesterol yang tinggi. Hanya bermula dari pemakanan dan senaman yang konsisten, dan menjurus kepada penurunan badan. Boleh mula dengan Shaklee Detox Plan sekiranya tidak pasti bagaimana untuk menjaga makanan.

4. Berhenti Merokok & pengambilan alkohol

Semua kita sedar bahawa merokok adalah memudaratkan tapi kerajaan tetap menjual dan meletakkan amaran dengan tujuan menyedarkan kita akibat daripada merokok. Walau bagaimana pun, merokok dan minum minuman beralcohol bukan sahaja mengganggu jantung kita malah boleh mendatang risiko penyakit yang lain selain kolesterol tinggi. Dan salah satu jalan penyelesaiannya ada berhenti daripada merokok dan minum alkohol.

5. Suplemen secara bijak

Saya memilih Shaklee sebab berikut:

  • Suplemen multivitamin/mineral yang komprehensif dan seimbang dengan sekurang-kurangnya 450mg kalsium dan vitamin D adalah memadai dan munasabah.
  • Pastikan anda mengambil protein yang mencukupi setiap hari; ia adalah bahan pembina tubuh paling asas, untuk mengekalkan tenaga dan kulit yang sihat.
  • Cuba tingkatkan pengambilan asid lemak omega 3, EPA dan DHA, yang dikaitkan dengan pengurangan risiko penyakit kardiovaskular serta memperbaiki tindak balas metabolik dan keradangan.
  • Nutrien anti oksidan membantu melindungi sel-sel tubuh daripada penuaan, jadi pastikan anda mempertimbangkan anti oksidan seperti vitamin C dan E, serta beta karotena.
  • Pastikan pengambilan vitamin B kritikal termasuk asid folik, vitamin B6 dan B12, untuk membantu melindungi DNA dan menyokong penuaan yang sihat.
  • Akhir sekali, dapatkan nutrisi probiotik untuk menyokong penghadaman yang sihat dan fungsi imun.

THE NEW YOU

Phytocol-ST™
Sterol dan stanol tumbuhan adalah sebatian semula jadi yang ditemui dalam tumbuhan, buah, sayur dan bijian. Kajian menunjukkan bahawa apabila ditambah kepada pemakanan sihat, ia boleh memberi manfaat kepada kesihatan anda. Oleh kerana ia mempunyai struktur yang serupa dengan kolesterol, mereka akan bersaing untuk penyerapan dan sekaligus membantu meningkatkan kesihatan.

Lecithin
Akademi Sains Kebangsaan menetapkan bahawa kolina penting dalam pemakanan kerana lesitin adalah bahan larut lemak yang dipanggil fosfolipid, yang terdiri daripada kolina dan inositol, dan ia boleh ditemui dalam semua sel hidup. Kedua-duanya merupakan komponen utama sel membran, yang mengawal aliran nutrien ke dalam dan ke luar sel. Lesitin dikenali sebagai pengemulsi semula jadi yang menguraikan lemak menjadi molekulmolekul kecil untuk penghadaman. Lesitin juga ditukar menjadi asetilkolina di dalam tubuh anda, yang diperlukan untuk membantu mengekalkan tubuh yang sihat.

Garlic Complex
Bawang putih biasanya digunakan secara tradisional untuk menjaga ketahanan badan. Bawang putih mengeluarkan Alisin, yang memberikan bau ketara bawang putih, adalah sebatian berharga dalam bawang putih yang mempunyai pelbagai manfaat seperti memelihara kesihatan tubuh.

Beli online? Go to this link

–> http://bit.ly/2r23Nn1
–> http://bit.ly/2r23Nn1
–> http://bit.ly/2r23Nn1

Untuk order direct dengan saya, whatsapp terus:

–> www.wasap.my/60168128716
–> www.wasap.my/60168128716
–> www.wasap.my/60168128716

Dapatkan Shaklee anda hari ini.

Contact saya untuk daftar secara esklusif.

Girllyen Marcie (#Focus369)
Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: www.facebook.com/detoxbah
Instagram: www.instagram.com/detoxbah

* Walaupun produk produk ini membantu meningkatkan kesihatan, tapi tidak bermaksud produk ini bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

 

Sudah sedia untuk detox?

Pernah dengar detoks tapi tidak pasti apa kebaikannya? Atau tersilap faham antara detox dan toksin? Detox dan toksin bukanlah benda yang sama. Detox merupakan proses untuk membuang toksin atau racun dalam badan yang menyebabkan sistem badan kita lemah dan selalu jatuh sakit. Apabila terlalu tinggi toksin dalam badan, kita mudah merasa letih, kurang bermaya, cepat hidap penyakit, dan boleh mendapat penyakit yang kronik.

Banyak manfaat yang kita boleh terima melalui proses detoks. Dan terdapat berbagai jenis detox yang kita boleh amalkan. Antara kebaikan detox adalah:

  1. Membuang toksin dalam badan
  2. Mencegah penyakit kronik
  3. Meningkatkan fungsi sistem imun
  4. Membantu mengurangkan berat badan
  5. Melambatkan penuaan
  6. Meningkatkan kualiti hidup
  7. Meningkatkan tenaga
  8. Memperbaiki struktur kulit
  9. Memperbaiki emosi dan mental
  10. Mengembalikan keseimbangan kepada sistem badan kita

Terdapat 4 sebab utama kenapa saya memilih Shaklee Detox Plan.

  • Cara yang semulajadi untuk mulakan
    • Bukan saja terkenal dengan Landmark Study, tapi disokong oleh lebih daripada 100 tahun kepimpinan dalam pemakanan dan telah menerbitkan lebih daripada 125 kertas kerja saintifik dan pembentangan
    • Produk Shaklee terkenal dengan bahan-bahan Keaslian-Kualiti, Produk yang selamat, Kajian ekstensif, nutrian yang berkesan dan penyerapan yang lebih baik, lebih baik keputusannya
  • Direka khas untuk kamu
    • Shaklee detox supplement adalah terdiri daripada nutries semula jadi yang direka khas untuk memenuhi keperluan pemakanan anda
    • Mudah untuk menyesuaikan pelan detox yang sesuai dengan anda
  • Sokongan pendidikan
    • Mendapat bimbingan pakai dan sokongan dari pihak Shaklee
    • Disediakan latihan dan bahan-bahan pendidikan
  • Kembangkan pendapatan
    • Selain menjadikan diri sendiri lebih sihat, dengan perkongsian hasil perubahan yang positif, memberi peluang untuk mendapatkan prospek baru dan mengekalkan pelanggan.

Tidak seperti produk pencuci kolon atau laksatif, Solusi Menyeluruh Detoks Shaklee menggunakan gabungan herba-herba dan nutrien semula jadi yang lain bagi menyokong proses detoksifikasi semula jadi anda. Mari kita lihat 5 produk di dalam set ini yang membantu memberi anda permulaan yang lebih segar!

💚DTX® Complex

Dicipta untuk membekalkan nutrisi yang menyokong dan merangsang fungsi hati yang sihat.*

💚 Herb-LaxTM

Digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit ringan dan untuk menyokong pergerakan usus.*

💚 Alfalfa Complex

Dikenali sebagai gudang nutrien. Akar tunjangnya mencecah sedalam 6 meter, membekalkan pelbagai nutrien dan mineral.*

💚 Peppermint-Ginger Plus

Membekalkan herba semula jadi untuk memberi kelegaan kepada sistem penghadaman anda.*

💚 Vivix®

Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.

Boleh beli dengan saya:

–> www.wasap.my/60168128716

–> www.wasap.my/60168128716

–> www.wasap.my/60168128716

Atau beli online terus dengar kad Debit/Kredit:

–> http://bit.ly/2qJfVUA

–> http://bit.ly/2qJfVUA

–> http://bit.ly/2qJfVUA

Dapatkan Shaklee Detox anda hari ini.

Contact saya untuk daftar secara esklusif.

Girllyen Marcie (#Focus369)
Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: www.facebook.com/detoxbah
Instagram: www.instagram.com/detoxbah

* Walaupun produk-produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.