9 Kebaikan Nutriferon

Nutriferon adalah produk Shaklee yang dihasilkan bertujuan untuk ‘menggalakkan’ sistem perlindungan imuniti tubuh – interferon. Interferon adalah sejenis protein yang dihasilkan oleh tubuh kita untuk melawan virus, sekaligus mengelakkan virus tersebut ‘membiak’ dalam tubuh kita.

Shaklee telah menjalankan 4 ujian klinikal ke atas Nutriferon bagi memastikan ia benar-benar berkesan untuk menguatkan daya tahan tubuh dengan cara semulajadi yakni mengoptimumkan penghasilkan interferon tadi.

Interferon dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh kita bagi melawan serangan virus, dan nutriferon membantu tubuh kita untuk menghasilkan lebih banyak interferon sekaligus mengelakkan serangan virus lain dan virus2 yang bereplikasi dalam sistem kita.

Tahukah Anda?
Ahli sains dan pakar perubatan telah mengenal pasti interferon sebagai komponen utama yang memastikan fungsi sistem imun yang kuat.

Nutriferon Shaklee bukan ubat dan tidak mendatangkan kesan sampingan seperti kita makan ubat umpamanya antibiotik yang ‘mematikan’ kebanyakan bakteria termasuk yang kita perlukan.

Jadi, kenapa pilih Nutriferon Shaklee?

Disini saya mahu berkongsi 9 kebaikan Nutriferon dan kenapa kita patut beli.

Nutriferon menggalakkan penghasilan interferon
Saintis mendapati interferon sangat kritikal dalam kesihatan daya tahan tubuh. Dan Nutriferon adalah SATU-SATUNYA SUPLEMEN yang dihasilkan oleh pakar imunologi yang meningkatkan penghasilkan interferon secara semulajadi.

9 Kebaikan

Nutriferon dihasilkan oleh pakar yang menemui interferon
Dr. Yasuhiko Kojima adalah pakar imunologi yang menjumpai interferon selepas kajian selama 40 tahun untuk mencari apakah bahan semulajadi dalam tubuh yang memberi perlindungan. Itulah dia interferon yang ditemui pada tahun 1954. dan Dr. Yasuhiko Kojima menghasilkan produk yang membantu meningkatkan interferon.

♥ Kajian selama 40 tahun
Kajian oleh Dr. Yasuhiko Kojima, bukan sehari dua beliau mengkaji untuk hasilkan produk ni tapi selama 40 tahun lamanya dan Dr. Yasuhiko Kojima masih berada di Jepun untuk kajian kajian lain.

♥ Ramuan yang dipatenkan
Nutriferon adalah unik sehingga ia dipatenkan. Ia mengandungi pumpkin seed extract, safflower flower extract, Asian Plantain seed extract, and Japanese Honeysuckle flower extract yang sememangnya mmg bagus utk kesihatan.

♥ Disokong oleh 4 ujian klinikal
[1] Ushiroyama T., Yoshida S., Tadaki K., Ikeda A., Ueki M. “Clinical efficacy of EH0202, a Kampo formula, on the health of middle-aged women.” Am J Chin Med. 2004;32(5):755-70.
[2] Ushiroyama T,Yoshida S,Tadaki K, Ikeda A, Ueki M.A pilot study of a Kampo formula, EH0202, with intriguing results for menopausal symptoms. J Altern Complement Med. 2004 Apr;10 (2):397-9.
[3] Kaji K,Yoshida S, Nagata N,Yamashita T, Mizukoshi E, Honda M, Kojima Y, Kaneko S. An open-label study of administration of EH0202, a health-food additive, to patients with chronic hepatitis C. J Gastroenterol. 2004 Sep;39(9):873-8.Kubo M, Hashimoto Y,Yoshida S.
[4] The effect of health food containing EH0202 on physical and mental symptoms accompanying menstruation in women with premenstrual syndrome (PMS).Clin Pharm Ther. 2004;14(2):129-142.

♥ Formula Eksklusif
Dilindungi oleh 3 Patents. NutriFeron disokong dengan TIGA patents hanya boleh didapati daripada distributor Shaklee.

♥ Mudah diminum
Rasanya unik dan sedap, sesuai diambil oleh sesiapa saja (untuk kanak-kanak sila rujuk ejen anda terlebih dahulu!).

♥ Mudah dibawa
Nutriferon dipek dalam sachet kecil dan sangat mudah untuk dibawa kemana-mana. Sangat sesuai bagi yang kuat melancong atau si pengembara. Macam saya yang selalu traveling KK-Labuan-Miri setiap bulan, memang wajib Nutriferon dalam beg dan kadang-kadang dalam poket saja.

♥ Boleh dijadikan sos salad atau makanan
Serbuk Nutriferon bukan saja boleh diminum, tapi boleh juga ditambah dalam sos atau dressing salad. Sangat berkhasiat dan mudah sekali.

Saya kongsi lagi cadangan Resepi Tuna Sandwich bersama Nutriferon

Bahan-Bahan:
1 tin Tuna dalam minyak zaitun
1 Bawang sederhana, dicincang
1/2 tomato, dipotong dadu
2 pek Nutriferon
6 keping roti
1 sudu besar mayonis

Cara:
Dalam satu mangkuk, campurkan tuna, bawang, mayonis, tomato dan Nutriferon
Campurkan campuran tuna pada tiga keping roti dan atas dengan hirisan roti yang tinggal.

DetoxBahRecipe (22)

Sangat mudahkan? Selamat mencuba!

Untuk order online, klik terus di bawah. Atau whatsapp saya untuk info selanjutnya.

Shaklee_Murah

Girllyen Marcie (#Focus369)

Your Trusted SID
Pengedar Shaklee
Seluruh Malaysia
Tel: 0168128716
Email: detoxbah@gmail.com
FB: DetoxBah Facebook Page
Instagram: DetoxBah Instagram

* Walaupun produk-produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

One thought on “9 Kebaikan Nutriferon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s