Apakah Resveratrol?

Dr L. Lee Coyne mengatakan bahawa Resveratrol sering dirujuk sebagai “Bahan aktif dalam Wain Merah” namun hakikatnya tidak cukup resveratrol dalam segelas wain untuk membuat perbezaan.

Resveratrol polifenol telah menjadi topik hangat di kalangan penulis dan pengulas anti-penuaan sejak Dr. David Sinclair ditemubual oleh pameran majalah TV “60 Minutes” pada 1 Jan 2009 dan Barbara Walters Show pada 2 Jun 2009. Dr. Sinclair Menekankan bahawa walaupun anti-penuaan adalah “butang popular”, dia lebih berminat terhadap pengaruh penyakit atau pencegahan penyakit yang berkaitan dengan penuaan.

vivix-anti-agin

♦Apakah resveratrol?

Penjelasan di bawah adalah terperinci dan memerlukan konsentrasi sepenuhnya untuk memahami jadi saya harap anda membacanya dengan teliti.

Resveratrol adalah sebatian fenolik atau polifenol yang didapati mempunyai aktiviti antioksidan yang kuat. Tumbuhan mencipta resveratrol untuk melindungi diri mereka daripada tekanan yang disebabkan oleh perkara-perkara seperti keadaan yang semakin meningkat dan cuaca buruk.

Resveratrol telah terbukti memusnahkan sel kanser, mengurangkan pengoksidaan kolesterol LDL, jumlah kolesterol dan risiko penyakit kardiovaskular. Kajian terbaru ke atas haiwan telah menunjukkan resveratrol untuk secara dramatik meningkatkan jangka hayat, meningkatkan ketahanan atlet dan meniru manfaat diet kalori yang terhad.

Secara semula jadi, resveratrol wujud dalam dua isomer berbeza, trans-resveratrol dan cis-resveratrol; Awalan ini merujuk kepada bentuk molekul. Penyelidik telah mengenal pasti trans-resveratrol sebagai aktif biologi daripada kedua-dua isomer, itulah sebabnya mengapa syarikat-syarikat yang bertanggungjawab hanya melabelkan untuk molekul “trans-resveratrol” aktif ini. Sesetengah pesaing label “jumlah resveratrol,” yang tidak mencukupi maklumat untuk pengguna.

Perbadanan Shaklee telah membangunkan tonik yang mereka sebut sebagai Vivix. Ini bukan minuman jus tetapi tambahan makanan tambahan anti-penuaan cecair tertumpu yang menyampaikan bentuk resveratrol paling tulen dan ekstrak polifenol yang sangat kuat yang dihasilkan dari satu-satunya anggur dalam sifat dengan kromosom tambahan.
Gabungan unik polifenol ini termasuk bahan-bahan yang telah ditunjukkan dalam kajian makmal untuk melawan mekanisme kunci penuaan selular. Satu sudu teh Vivix menyampaikan jumlah resveratrol setara dalam 100 gelas wain merah.

Ini adalah produk yang sangat khusus – mengambil masa 28 hari untuk menghasilkan batch dan ia hanya mempunyai jangka hayat 8 bulan.

APA ITU RESVERATROL- (2)

♦Tidak semua produk Resveratrol sama.♦

Anda tidak boleh minum wain merah yang cukup untuk membuat perbezaan.

♠Hanya Trans-resveratrol yang aktif. Sekiranya syarikat melaporkan “total resveratrol – nombor itu tidak bermakna.

♠Ada tahap keaslian yang berbeza – sesetengah syarikat telah melaporkan produk serendah 20% asli. Produk Vivix Shaklee adalah 98% tulen – diekstrak daripada Rumpai Knot Jepun (polygonum cuspidatum). Sekiranya syarikat tidak melaporkan keasliannya, anda akan kenal pasti ia bukan 98%.

♠Banyak syarikat mengeluarkan dari anggur atau anggur merah. Anda tidak boleh mendapatkan 98% daripada sumber-sumber ini.

♠Dr. David Sinclair (Harvard University) menerbitkan data yang menunjukkan bahawa koleksi polifenol menjadikan resveratrol jauh lebih kuat. Jadi 100 mg resveratrol Shaklee adalah 10 kali lebih kuat daripada resveratrol sahaja. Mereka telah menambah 1200mg polifenol dari anggur muscadine, Elderberry Eropah dan Wortel Ungu.

♠Shaklee menggunakan proses pengekstrakan paten yang menunggu lebih daripada 15 polifenol.

♠Shaklee juga telah mengeluarkan Emodin (bahan yang berpotensi anti radang yang didapati dengan kebanyakan produk resveratrol).

APA ITU RESVERATROL- (1)

Jadi Bagaimanakah ia berfungsi?

Mekanisme yang main peranan dan bertanggungjawab untuk pelbagai manfaat kepada keadaan penyakit yang berkaitan dengan penuaan.

♥Melindungi dan memperbaiki kerosakan DNA yang dialami setiap sel setiap hari.

♥Mengurangkan tindak balas tekanan biologi (oksidatif).

♥Meningkatkan pengeluaran tenaga di peringkat selular dengan meningkatkan bilangan mitokondria (pusat pengeluaran tenaga setiap sel) dalam sel.

♥Mengaktifkan pengawal selia genetik dan melambatkan pembentukan protein akhir produk glycation maju (AGE). Lebihan protein AGE menyebabkan kerosakan sel dan sering dikaitkan dengan ketahanan insulin dan diabetes.
Banyak kajian yang telah dibuat dan sebab itulah saya sendiri tidak was was untuk mengamal Vivix. Syarikat Shaklee sudah bertapak lebih daripada 100 tahun, sudah terbukti keberkesanannya. Cakap berbuih pun tiada guna kalau tidak pernah buat kajian sendiri. Saya cuma berkongsi kebaikan sahaja. Terpulang pada diri sendiri untuk mengamalkannya. Selamat Hari Raya. (Sudah bunyi macam pantun)

♥Keahlian percuma bagi yang beli 2 botol Vivix.

♥Boleh beli online atau pergi branch berdekatan anda

♥Penghantaran adalah percuma.

📲Beli sekarang

www.wasap.my/60168128716

📲Guna credit card? Beli online di sini.

–> http://bit.ly/2shlCv8
–> http://bit.ly/2shlCv8
–> http://bit.ly/2shlCv8

* Walaupun produk ini banyak memberikan manfaat, tapi produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Rujukan: http://leanseekers.com/Articles/Supplementation/Resveratrol

6 thoughts on “Apakah Resveratrol?

  1. vivix memang terbaik untuk membantu pesakit kronik. kandungan resveratrol itu yang membezakan vivix dengan produk lain. bantu untuk repair sel DNA. tapi paling bagus bila kita minum vivix sebelum dapat penyakit-penyakit kronik. mencegah kan lebih baik daripada mengubati. terima kasih atas info ini.

    Like

  2. Best info! Saya sangat suka vivix, bukan sahaja bikin tambah sihat , malah berat badan pun turut turun .. Walaupun hanya amal 1 sudu teh saja

    Like

  3. Vivix is the best choice utk kekalkan tahap kesihatan & suplimen yang memberikan banyak manfaat hanya dengan pengambilan satu sudu sehari..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s